De ploeg van hoofdtrainer Willem Aarts heeft momenteel de 1e plaats in handen
De ploeg van hoofdtrainer Willem Aarts heeft momenteel de 1e plaats in handen

Sparta'25 heeft koppositie in handen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Sparta'25 pakte zondag 3 zwaarbevochten punten in Eeneind tegen EMK. In de eerste helft boksten de technische sterke groenwitten vooral op tegen de fysiek sterke ploeg. Gevolg hiervan was dat eerste keus in het doel Dominique Leenders en Joost Ankersmit geblesseerd het veld moesten verlaten. Qua voetbal was Sparta'25 in de eerste helft beter maar de oplossing kon maar moeilijk gevonden worden. De oplossing moest er ook over de grond en met goed voetbal komen gezien de lengte in de ploeg van EMK.

In het eerste deel van de tweede helft gaat het tempo omhoog en worden de combinaties beter. EMK kon het tempo niet volgen. In deze fase heeft Sparta'25 duidelijk de overhand. In de 53e minuut krijgt Sparta'25 een penalty die beheerst wordt binnengeschoten door René Brouwers. Jaccy van den Enden maakt daarna de 0-2 en dan lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht. Na deze goal zet EMK fysiek een tandje bij en na een scrimmage scoort EMK de aansluitingsgoal 1-2. In het tweede deel van de tweede helft laat Sparta'25 zich fysiek aftroeven en wordt het toch nog spannend.

Op dat moment mag René Brouwers van zo'n 25 meter aanleggen voor het doel van EMK. Een goed schot brengt Sparta'25 op 1-3 (zie filmpje op site Sparta'25). Na deze goal lijkt de wedstrijd in de spreekwoordelijke tas, maar het blijkt toch lastig om de fysieke druk van EMK het hoofd te bieden. De veelvuldig gehanteerde lange bal door EMK zorgde voor veel druk. Het af en toe billenknijpen met ballen op de paal en lat. EMK wist de ingevallen doelman Fabio Neijts toch nog éénmaal te passeren.

Einduitslag 2-3 voor Sparta'25 en wederom 3 kostbare punten mee naar Beek en Donk in deze spannende competitie.

Sparta'25 staat nu bovenaan met 1 punt voor op Reusel. Komende zondag komt Wilhelmina Boys uit Best op bezoek. Zij staan 5e op drie punten afstand. Wederom zal het een zware kluif zijn. Maar het vertrouwen is groot.

NL Techniek Kampioenschap
Op 26 oktober vinden bij Sparta'25 de Nederlandse Techniek Kampioenschappen plaats voor de regio Zuid Nederland. Het basisprincipe ligt in de Moves & Skills zoals René Meulensteen (voormalig assistent trainer van Alex Ferguson) deze heeft aangeleerd bij de selectiespelers van Manchester United.

Voetballers (man/vrouw) in de leeftijdcategorie 6 tot en met 14 jaar krijgen deze dag allerlei techniektraining aangeboden. Iedere voetballer/voetbalster wordt door speciaal opgeleide trainers met evenveel aandacht getraind en beoordeeld. Iedereen mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van een voetbalclub. Kijk op www.sparta25.nl voor meer informatie en schrijf je in!

Beachparty en andere activiteiten
Op 21 oktober vindt de Beach Party plaats. Een heerlijk feest met echt zand, cocktails en goede muziek. Op 31 oktober is de Algemene Ledenvergadering. De agenda staat op de site van de club. De tweede Keezenspelavond staat voor 9 november gepland. Schrijf je in via de inschrijfformulieren die in de kantine liggen of via www.sparta.25.nl.