Hoofdtrainer Wim de Roy boekte een 1-2 zege met zijn ploeg bij Avesteyn

VV Mariahout pakt volle buit bij Avesteyn

Mariahout - Met aan de hemel een lekker zonnetje waren veel supporters vanuit Mariahout naar Heeswijk-Dinther vertrokken in de hoop een mooi voetbalspektakel te zien. Wat volgde was echter een matige eerste helft waarin zeer weinig gebeurde.

Halverwege de eerste helft was het Mariahout die een vrije trap vanaf 25 meter op doel schoot. En in de 25e minuut was het weer Mariahout die een schot op goal waagde. Maar beide keren was het keeper Glen Buermans die de bal kon weren. In de 39e minuut kon een speler van Avesteyn vrij richting het doel van Mariahout stormen. Dit keer was het keeper Rick van den Heuvel die de bal naast stompte. Het publiek had de eerste helft meer van het mooie weer genoten dan van het voetbal.

In de rust werd Tim Barten gewisseld voor Serge van Hout. In de 55e minuut werd een matige voorzet slap weggewerkt door de verdediging van Mariahout en kwam in de voeten van Teun van de Boom die de 1-0 voor zijn rekening nam. Na dit doelpunt ging Mariahout meer druk zetten en kwam het beter in de wedstrijd. Na een sprint van Coen van Eijndhoven naar de achterlijn en een mooie voorzet voor het doel, kwam de bal terecht bij Michel Leenders die de bal voor het intikken had: 1-1. Serge van Hout verzette veel werk op het middenveld waardoor Mariahout meer gevaar creëerde. In de 71e minuut gaf Rob Wagemans een hoge voorzet op het hoofd van Geert van Doorn die via de grond de bal keurig de 1-2 in het doel kopte. Avesteyn probeerde deze achterstand nog weg te poetsen, maar de voorsprong kwam nooit echt in gevaar.

Donderdag (20 oktober) speelt Mariahout om 20.00 uur op sportpark De Heibunders tegen Excellent uit Oploo. Zondag staat het restant van de wedstrijd tegen WEC op het programma.