Sparta'25 geeft koppositie onnodig uit handen

Beek en Donk - In de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys heeft Sparta'25 de koppositie niet met succes kunnen verdedigen. De bezoekers uit Best keerden met een 1-3 overwinning huiswaarts.

Sparta'25 probeerde het spel te maken met het snelle combinatiespel. Maar in tegenstelling tot vorige week werd het zeer slordig uitgevoerd. Dit gaf Wilhelmina Boys de kans om regelmatig te counteren. In de 6e minuut kwamen de gasten met een steekbal dwars door het hart van de Sparta verdediging gevaarlijk in de buurt van Fabio Neijts. De Sparta doelman reageerde attent en voorkwam zo een tegendoelpunt. In de 19e minuut moest hij opnieuw handelend optreden bij een vrije trap van Wilhelmina Boys. Met een stijlvolle redding bokste Fabio Neijts de bal tot corner. In de 32e minuut werd een Bestse aanval met een duidelijk luchtje van buitenspel succesvol afgerond; 0-1. Een paar minuten later sneed Robin Knapp dreigend het strafschopgebied van de bezoekers binnen. Zijn voorzet ging voorlangs maar de daarop volgende Sparta inzet werd door een Bestse verdediger met de hand gekeerd. Jaccy van den Enden benutte de toegekende penalty; 1-1.

In de 40e minuut zag een zwaar op de huid gezeten Robin Knapp zijn inzet net naast het doel van Wilhelmina Boys verdwijnen. Het was ook Robin Knapp die in het eerste deel van de tweede helft een paar keer gevaarlijk was. Helaas gingen zijn schoten over. In de 77e minuut nam Nico Jansen de bal in één keer op de 'slof'. Zijn schot ging net over de kruising. In de tegenaanval was Wilhelmina wel succesvol met een doelpunt; 1-2. Hierna speelde de thuisploeg va-banque om alsnog de gelijkmaker te forceren. Jammer genoeg zonder succes. In de extra tijd scoorde de uitploeg nog de 1-3.

Sparta staat nu 3e. Komend weekend is een vrij weekend. Op 30 oktober staat de uitwedstrijd bij Nijnsel op het programma.