Aanvoerder Bas Hollanders en Aaron Hurkx geven hun belager geen ruimte

ELI laat het afweten tegen Milheeze

Lieshout - ELI heeft tegen Milheezer Boys een onnodige 2-1 nederlaag geleden door het in de 2e helft volledig te laten afweten. Met Rob Spijkers als laatste man was ELI in de 1e helft duidelijk de sterkste ploeg.

De nummer 3 van de ranglijst en ook de naaste belager van ELI werd vanuit een gesloten verdediging met goed opgezette aanvallen onder druk gezet. Halverwege de 1e helft leidde dat tot de verdiende voorsprong. Roel van Mook speelde zich vrij op rechts en kon Bram Donkers in de doelmond te bereiken. Deze wist met de rug naar het doel zijn bewaker van zich af te schudden en de doelman te passeren, 0-1. Even later was ELI dichtbij een 0-2 voorsprong bij 2 gevaarlijke hoekschoppen, maar de doelman wist verder onheil te voorkomen. In de 37e minuut viel tegen de verhouding in onverwacht de gelijkmaker. De scheidsrechter kende aan de thuisclub een vrije trap toe op de rand van het strafschopgebied, omdat Robin Evers de bal meer dan 6 seconden vastgehad zou hebben. Alom verbazing, maar de thuisclub maakte uitstekend gebruik van dit buitenkansje. Van der Vrande schoot de bal hard tegen de touwen, 1-1. De ELI-mannen lieten zich hierna door de uiterst punctueel fluitende scheidsrechter uit het spel halen, maar dat bleef in de 1e helft nog zonder gevolgen. In blessuretijd wist de Milheezer doelman met een prachtige redding nog een doelpunt uit een vrije trap van Rob Spijkers te voorkomen.

Direct na rust was het opnieuw Rob Spijkers, die bij een vrije trap de doelman tot een redding dwong, maar hierna was er van het verzorgde spel van ELI uit de 1e helft niets meer terug te zien. Milheezer Boys wierp meer kracht en lef in de strijd en werd de overheersende partij. De ELI-spelers waren niet meer in staat de bal in eigen gelederen te houden. Halverwege de 2e helft verzuimde Milheeze op voorsprong te komen toen Nooijen in vrije positie de bal nog over het doel schoot. Een minuut later belandde de bal wel in het ELI-doel, maar deze werd afgekeurd. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 2-1 door opnieuw Van der Vrande, waarbij de Blauwwitten aan hands dachten.

Met Stijn en Roel Donkers en Geert Minten als verse krachten probeerde Theo Donkers de dreigende nederlaag te voorkomen. Dat leverde bijna een doelpunt op, maar een Milheeze-verdediger kon hoog opspringend de bal nog uit de kruising koppen. Aan de andere zijde verzuimde de thuisclub om de wedstrijd definitief te beslissen door een opgelegde kans te verprutsen. Door deze nederlaag blijft ELI op de 2e plaats, maar ziet de concurrenten 3 punten dichterbij komen.

ELI krijgt pas op 6 november de gelegenheid om zich te revancheren, wanneer het op bezoek gaat bij Irene in Gemonde.