Afbeelding

DK Garagebedrijf pakt koppositie in B-klasse

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - In een spannend potje zaalvoetbal wist DK Garagebedrijf aan het langste eind te trekken tegen Café Thuis. Het leek een gemakkelijke avond te worden voor DK toen na 20 minuten een 4-1 voorsprong op het scorebord stond.

Na een tegenstoot van T. van Berlo, die deze avond als vanouds op schot was met 3 doelpunten, liep DK uit middels 2 treffers van jongeling R. van Heijnsbergen. Café Thuis kwam nog met een slotoffensiefje maar het mocht niet meer baten. Met de 6-4 zege pakte DK de koppositie in de B-klasse.

Het andere duel uit diezelfde klasse ging tussen Meulensteen/ van Lieshout en BrabantTent. Beide teams wonnen hun laatste duel dus stonden vol vertrouwen aan de aftrap. Een snelle treffer van Meulensteen werd beantwoord door BrabantTent-topscorer B. van den Bergh. Vervolgens zocht BrabantTent wanhopig naar een tentdoekje voor het bloeden, want aan de hand van T. Coppens liep Meulensteen snel uit naar een 7-1 voorsprong. De rem ging er op en BrabantTent mocht zich terugknokken. J. Krol trof nog driemaal doel, maar de 3 punten gingen naar Meulensteen/ van Lieshout: 8-5. Zij kijken nu met een tevreden glimlach terug op hun seizoenstart.

In de A-klasse was daar de eerste zege voor Rijwielhandel van de Berg. Het was de eigenaar zelf die het ouderwets op zijn heupen had. J. van den Berg schoot met scherp en zijn kanonskogels raakten maar liefst driemaal het net. Aan de andere kant was het B. Pellegrino die tevens een hattrick volbracht, maar in dit gelijk opgaande duel werd de eerder genoemde J. van den Berg de matchwinner. Met nog een tweetal minuten op de klok en een 4-4 stand, wist hij de verlossende 5-4 en de eerste zege van het seizoen binnen te schieten.

Café-Zaal de Tapperij won ook haar 4e duel van het seizoen. Zakelijk en met geduld versloegen zij Heesakkers Administratie & Advieskantoor. Een snelle 1-0 voor De Tapperij liet hen al gauw op de lauweren rusten. Heesakkers wist via R. Slaets nog knap langszij te komen maar in de laatste 7 minuten liep De Tapperij alsnog uit naar een 3-1 overwinning. Voor Heesakkers het eerste verlies van het seizoen, maar men hoeft zich daar niet voor te schamen. De Tapperij staat op de voor hen vertrouwde 1e plek.

FC van de Burgt blijft de rode lantaarn in haar bezit houden. Ook tegen promovendus 1. FC Geerts was men niet opgewassen. 1. FC Geerts kent een zeer geslaagde comeback in de A-klasse en zette dit vandaag luister bij met een zevenklapper. In hun prachtige jubileumshirts knalden ze de ene na de andere goal binnen. P. van der Bruggen was de grote aanjager en wist maar liefst 4 doelpunten op zijn naam te schrijven. Hij is nu ook de trotse koploper in het Torjager–klassement.