Gaby Habraken in balbezit
Gaby Habraken in balbezit Fotograaf: Ine Coolen

Ruime overwinning voor Flamingo's 1

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, heeft zichzelf zondag 23 oktober in de laatste competitiewedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie, goed herpakt na het verlies van vorige week. Senioren 1 speelde een thuiswedstrijd tegen Merselo.

Flamingo's opende de score met een omdraaibal van Helen van Wanrooij. Merselo bleef bij tot 2-2 door kansjes rond de paalzone. Flamingo's pakte dit op en liep uit naar 6-2. De verdediging stond goed maar de Mariahoutse aanval ging geforceerd spel spelen waardoor er verkeerde keuzes gemaakt werden en kwam niet meer tot scoren. Net voor rust wisten beide teams nog te scoren en zo werd de ruststand bepaald op 8-5. Na de rust was de thuisploeg heel scherp zowel in de verdediging als in de aanval. Flamingo's speelde gevarieerd waardoor zij veel kansen creëerden en wisten deze af te maken. Er werd echt als één team gespeeld en dat is terug te zien in de eindstand, een overtuigende 18-7 overwinning. De korfbalsters gaan zich nu opmaken voor het zaalseizoen.

Senioren 2 wint nipt
Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, speelde thuis tegen Altior 3. Ze begonnen goed aan de wedstrijd en namen direct een ruime voorsprong. Dit gaf veel vertrouwen, maar dat werd helaas in de tweede helft niet goed doorgezet. Flamingo's kwam niet meer makkelijk tot scoren door statische aanvallen. Door de sterke verdediging wisten de dames de voorsprong te behouden en bleven de punten in Mariahout. Eindstand 12-11.