Afbeelding

Topper B-klasse eindigt onbeslist

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Een prachtig affiche deze avond in de B-klasse. Koplopers DK Garagebedrijf en Hurkmans Plaatwerk BV streden om de bovenste plek. Hurkmans Plaatwerk kent een prima seizoen dankzij de nog steeds ongeslagen status, daar waar DK het betere doelsaldo heeft.

De betere start in dit duel was voor Hurkmans. Zij namen een 1-0 voorsprong, welke niet houdbaarheidswaardig was. Bij een 1-1 stand lukte het Hurkmans hernieuwd de voorsprong te nemen. Ook ditmaal gelukte het ze niet om DK van de gelijkmaker af te houden. Via T. van Oort werd kort voor tijd het punt behaald. DK Garagebedrijf en Hurkmans Plaatwerk blijven door dit gelijke spel beide koploper.

In de onderste regionen van diezelfde klasse streden BrabantTent en FC Avondrood om de eer en de kostbare punten. FC Avondrood kijkt inmiddels tegen de rug van BrabantTent aan in de stand en zal dat ook na deze speelronde doen. Beide ploegen hielden een punt over aan dit kostelijke duel. Mede dankzij 2 goals van de voet van R. Dankers nam BrabantTent een 3-1 voorsprong, maar zoals wel vaker bij deze mannen verdween deze en kwam het op achterstand. J. Lamaizi was op schot voor FC Avondrood en trof tweemaal doel. Het slotakkoord was wel voor BrabantTent, alhoewel FC Avondrood een handje hielp middels een treffer in eigen doel. Met een 4-4 stand deelden de ploegen de punten.

Een derde gelijkspel deze avond viel te bewonderen in het duel tussen 1. FC Geerts en Heeakkers Administratie & Advieskantoor. Beide teams geven in de rangschikking in de A-klasse elkaar al niet veel toe en dat viel ook in dit potje op. Heesakkers schoot wel uit de startblokken en daardoor stond er na 10 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord. 1.FC Geerts, zoals wel vaker, bleek te beschikken over een prima weerbaarheid en wist deze achterstand in een tijdsbestek van 4 minuten gelijk te trekken. Daarmee was bij beide ploegen ook de doelpuntenkoek op. Zij besloten dit duel op 2-2.

Een overwinning was er deze avond wel voor Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Alhoewel het daar in de eerste 20 minuten niet naar uit zag. Rijwielhandel van den Berg speelde een solide partij en kwam op een nette 2-0 voorsprong. Het maakte de leeuw in Lindeboom los. L. Swaanen maakte eigenhandig korte metten met deze achterstand, waarna in de uiterste slotfase J. Coenraad de Rijwielhandel verder in rouw dompelde met de zegetreffer. Daarmee behoudt Lindeboom het zicht op de koploper en kijkt de Rijwielhandel angstvallig naar onderen.

Want het was Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt welke eindelijk weer eens drie punten aan het totaal mocht toevoegen. Kostbaar aangezien ze daarmee ook op gelijke hoogte kwamen met de Rijwielhandel. Slachtoffer van Sevenmiles was Danny Megens Keurslagerij. Zij moesten machteloos toekijken hoe een ontketend Sevenmiles gestaag uitliep naar een comfortabele 4-0 voorsprong. De impulsen van debutant T. Bouw deden Sevenmiles goed. Mede dankzij zijn drie treffers won het met 6-3 en konden de biertjes in de kantine met smaak genuttigd worden. De Keurslagerij vindt zich nu terug op plek 5, enigszins in niemandsland.