Afbeelding

Zevenklapper voor Vesters Hoveniers

Sportnieuws

Beek en Donk - Een knappe zevenklapper boekte Vesters Hoveniers in de A-klasse van het WAC op Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt. Er was deze avond geen kruid opgewassen tegen de baltovenaars van Vesters. Zelfs de meestal zo solide defensie van Sevenmiles kreeg geen voet aan de grond. Vesters verdeelde de doelpunten keurig over het duel en liep zodoende gestaag uit naar een zeer riante overwinning. Daarmee dichtten zij het gat tot Sevenmiles tot 5 punten. De eerste seizoenshelft van Sevenmiles lijkt de laatste weken wat van zijn glans te verliezen. Hopelijk voor hen komt snel de ommekeer.

Het 2e duel in de A-klasse ging tussen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en Meulensteen/ Van Lieshout. Het werd een solide overwinning voor de nummer 2 van de competitie. Daar zag het er in de beginfase niet naar uit, want de rode lantaarndrager beet fel van zich af. Lindeboom nam wel steeds een voorsprong, maar de marge bleef beperkt, waardoor Meulensteen zicht hield op haar eerste punt. Met nog 13 minuten te spelen schoot M. van de Laar zelfs de 4-4 tegen de touwen, waardoor het even billen knijpen werd voor Lindeboom. Maar, mede dankzij 4 voltreffers van R. de Groot, won het met het gaspedaal verder ingedrukt toch ruim: 10-4.

De B-klasse blijft een spannend schouwspel. Verleden week bracht DK Garagebedrijf de spanning terug door koploper 1.FC Geerts te trakteren op een eerste seizoensnederlaag. Deze avond werd BrabantTent terugverwezen. Weliswaar met het kleinst mogelijke verschil, maar dat deerde DK niet. Zij wonnen en mochten 3 punten aan hun totaal toevoegen. BrabantTent moest wederom een nederlaag incasseren en voor hun wacht nu een bloedeloos einde van de competitie. De uitslag in dit duel: 3-2. Over 2 weken treffen beide teams elkaar weer, dan voor de beker.

Eerder op de avond wist 1.FC Geerts weer wat winnen was. Het in vorm verkerende Café Thuis werd even op de plaats gezet. Het ging niet van een leien dakje, Café Thuis beet goed van zich af. Pas bij 2-2 kon 1.FC Geerts wat afstand nemen. De einduitslag werd in minuut 18 bepaald op 4-2. In het 2e deel van dit duel waren er weliswaar mogelijkheden, maar de doelmannen hielden hun kooi schoon.

In de onderste regionen van de B-klasse wist DHVM Vastgoedmanagement FC Avondrood verder op achterstand te zetten. Het arme Avondrood, wachtend en smachtend op een zege, moest lijdzaam toezien hoe DHVM onder de impulsen van J. Zomers uitliep naar 5-0 en zodoende verder uitliep op de directe concurrent voor de laatste plaats.