Geslaagd voor SL2 Badminton, vlnr: Marieke van Turnhout, Wendy Verbrugge, Monika Slaets en Ton Slaets
Geslaagd voor SL2 Badminton, vlnr: Marieke van Turnhout, Wendy Verbrugge, Monika Slaets en Ton Slaets

BC Mixed is vier gediplomeerde sportleiders rijker

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Vier jeugdbegeleiders van Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk zijn in september van het vorig jaar gestart met de cursus Sportleider 2 Badminton. Deze cursus werd verzorgd door Badminton Nederland onder de vlag van NOC-NSF. De cursus werd gehouden in Sporthal D'n Ekker in Beek en Donk. Afgelopen zaterdag 4 februari was de afrondingsdag van de cursus.

Elke vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur sporten er zo'n 70 kinderen in verschillende leeftijdsklassen bij Badmintonclub Mixed. De trainingen worden verzorgd door 15 jeugdbegeleiders en hierbij worden ze ondersteund door hoofdtrainster Marlie Fransen. Om het niveau van de trainingen op een hoger niveau te krijgen zijn er in september vier begeleiders begonnen met de cursus Sportleider 2 Badminton (SL2). Marieke van Turnhout, Wendy Verbrugge, Monika Slaets en Ton Slaets geven allemaal training aan een eigen jeugdgroep. Door deze cursus krijgt iedere jeugdgroep dus een eigen gediplomeerde trainer. De cursus werd verzorgd door Badminton Nederland en is gegeven door Leon Florentinus. Hij werd daarbij geassisteerd door Marlie.

Cursus
In september startte de cursus met een introductiemiddag van 2 uur. Daarna werd in 6 cursusdagen van 3 de basisvaardigheden van het training geven aangeleerd. Elke cursusdag begon met een uur theorie waarna er nog twee uur praktijk volgde. De cursisten konden op deze manier de geleerde theorie meteen toepassen in de praktijk. Ook werd er aandacht besteed aan een stukje eigen vaardigheid. Door middel van praktijkopdrachten moest de cursist de kneepjes van het trainersvak daarna weer enkele weken zelf uit proberen met een groepje van minstens 8 kinderen bij de eigen vereniging. Hierbij werden ze ondersteund door de praktijkbegeleider. Voor de afronding van de cursus Sportleider 2 moesten de cursisten een portfolio inleveren. Hierin staat onder andere een beschrijving van de doelen en ontwikkeling van de cursist zelf, maar ook een uitwerking van de opdrachten die de cursisten hebben gekregen. Zo moesten er naast het training geven bij de vereniging ook nog wedstrijden begeleid worden en moest de cursist assisteren bij een activiteit. Tijdens de afrondingsdag moesten ze een training voorbereiden en geven, waarmee de cursus officieel werd afgerond.

Afronding
Op 4 februari was het dan zover. Voor 9 van de 11 cursisten stond deze dag, na goedkeuring van het portfolio, in het teken van het afronden. Onder toezicht van de examinator moest iedere cursist aan de eigen groep van 8 kinderen een training geven. De training moest bestaan uit een warming-up en een badminton les. Alle vier de Mixed kandidaten begonnen met een portie gezonde spanning aan de training. Ze hebben in de afgelopen 5 maanden heel veel bijgeleerd en dit lieten ze dan ook allemaal zien. Er werden hele goede trainingen gegeven en de aanwezige jeugd deed goed hun best om hun trainer een handje te helpen bij het examen. De trainingen werden gewaardeerd met een ruime voldoende. BC Mixed mag trots zijn op deze vier jeugdbegeleiders, de vereniging is vanaf nu vier gediplomeerde Sportleiders rijker.

Voor meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcMixed.nl en volg je de vereniging op Facebook, twitter en instagram.