1e plaats voor Krijn van Lieshout
1e plaats voor Krijn van Lieshout

1e prijs voor Krijn van Lieshout en Daan Beniers

Sportnieuws Sport

Mariahout - Vijf judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Judoclub Yomotaki te Boerdonk. Dit toernooi werd op 23 oktober gehouden in Den Hazenpot te Boerdonk.

Krijn van Lieshout wist al zijn partijen te winnen. Met mooie worpen verdiende hij een yuko, waza-ari en ippon die hem de poule winst opleverde. Hij behaalde een verdiende eerste prijs. Jens van der Aa en Daan Beniers zaten samen in een poule. Ondanks dat Jens de partij tegen Daan op yuko winnend wist af te sluiten, was er met twee gewonnen wedstrijden op punten toch een eerste prijs voor Daan. Jens behaalde eveneens twee winstpartijen en werd op punten derde.

Niek van Berkel mocht als één van de laatste judoka's de mat op. Hij wist drie van zijn vier partijen op twee keer yuko en waza-ari winnend af te sluiten. Hij behaalde een mooie tweede plaats. Nils van Velthoven zat in een pittige poule, toch wist hij de eerste wedstrijd direct goed partij te geven. In de tweede partij was het sneller afgelopen, maar in de tweede ronde wederom tegen dezelfde tegenstanders lukte het Nils steeds beter weerstand te bieden en kwam hij zelf ook aan aanvallen toe. Een winstpartij zat er tegen deze twee judoka's nog niet in met als gevolg dat Nils op het derde plek van het podium plaats mocht nemen.