Kampioensteam Mixed 7 (boven) Teun, Claudia en Martijn (midden) Niels, Finn, Marik en Rune (onder) Lieke, Mirne, Suzie en Irene
Kampioensteam Mixed 7 (boven) Teun, Claudia en Martijn (midden) Niels, Finn, Marik en Rune (onder) Lieke, Mirne, Suzie en Irene

Jeugdteam Mixed 7 kampioen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Helmond – In de H-klasse van de jeugdcompetitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB) werd zondag 12 februari de voorlaatste speelronde gespeeld. De jeugd van team Mixed 7 was tot dat moment nog ongeslagen en zou die dag kampioen worden. Maar kampioen wordt je niet zomaar. Ook tijdens de beslissende wedstrijden moet je je zenuwen in bedwang kunnen houden. En met heel veel enthousiaste toeschouwers wordt dat nog moeilijker. Maar dat is prima gelukt. Het kampioenschap ik overtuigend binnengehaald.

Al het hele seizoen lang presteert het team onder leiding van maar liefst 3 teambegeleiders erg goed. Martijn Coppens, Claudia Verheijen en Teun van der Vorst hebben niets te klagen over de inzet, het enthousiasme en de prestaties van 'hun' jeugdteam. De eerste zes wedstrijden van het seizoen werden ruim gewonnen. Toen ze eind november een wedstrijd gelijk hadden gespeeld voelden ze dat ze er vol voor moesten blijven gaan. De tegenstanders worden tijdens het seizoen ook beter en je mag niet verslappen, want voor je het weet heb je een wedstrijd verloren. Dat gelijke spel heeft het team weer op scherp gezet en met zeven overwinningen op rij werd dan ook op overtuigende wijze het kampioenschap binnen gehaald. Op de kampioensdag vroegen enkele kinderen tijdens de wedstrijd of ze nu al kampioen waren. Teambegeleider Martijn gaf ze mee: "Nee jongens nog niet, het kampioenschap moet je nog verdienen". Nadat ook de laatste single was gewonnen kon de huldiging beginnen. Onder het toeziend ook van heel veel supporters kregen de kinderen en de begeleiders een leuk cadeau uit handen van de jeugdcommissie. Ook het bestuur was gekomen om het team te feliciteren. De teamleiders hadden voor alle spelers een mooie medaille meegenomen.

Voor meer foto's van de kampioenen en info over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook, twitter en Instagram.