Afbeelding

Jeugdcompetitie nadert einde

Sportnieuws

Beek en Donk/Helmond – De meeste jeugdteams hebben nog twee zondagen voor de boeg tot het einde van de competitie. Afgelopen zondag waren er weer vier teams van Badmintonclub Mixed actief in sporthal Suytkade in Helmond. Met veel inzet, veel plezier en goede prestaties gingen de kinderen en de begeleiders voldaan huiswaarts.

Pupillen

De eindstand in de pupillenklasse is al bijna zeker. Jeugdteam Mixed 9 eindigt zeer waarschijnlijk op de derde plaats. Maar veel belangrijker is dat de kinderen van Mixed 9 heel veel geleerd in het eerste jaar dat ze competitie spelen. Waar ze in het begin van het seizoen nog veel begeleiding nodig hadden van de teamleiders, weten ze nu zelf al bijna alle spelregels en worden de wedstrijden mooier en spannender. In de wedstrijd tegen Phoenix 4 waren alle spelers heel geconcentreerd en verloren ze slechts 1 wedstrijd. Een mooi opsteker was er voor de benjamin van het team. Fenna won haar eerste damesenkel. Dat kwam volgens eigen zeggen omdat ze pas jarig was geweest en nu 7 jaar is geworden. De tweede wedstrijd tegen Mierlo werd verloren. Maar dat team is al het hele seizoen te sterk en wordt kampioen in deze klasse.

F-klasse

BC Mixed is met twee teams vertegenwoordigd in deze klasse. In jeugdteam Mixed 7 is dit seizoen een samenwerking aangegaan met Ganzeveer uit Aarle-Rixtel. De meiden in het team komen van Mixed, de jongens komen van Ganzeveer. Ze spelen door deze constructie weinig op trainingen met elkaar. In het begin was het dus erg wennen. De laatste tijd gaat het samenspel een stuk beter. Afgelopen zondag werd de eerste wedstrijd tegen het andere team van Mixed helaas kansloos verloren. Maar in de tweede wedstrijd tegen Boemerang 4 uit Meijel liet het team zien waartoe ze in staat zijn. Met prima badminton werd de wedstrijd met 7-1 gewonnen.

Mixed 6 voert de ranglijst aan in deze klasse. Met de 8-0 overwinning op het andere team van Mixed en vervolgens de 7-1 winst op Brabantia 1 uit Valkenswaard werd de koppositie verder versterkt. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan het kampioenschap hen haast niet meer ontgaan.

B-klasse

Na een zeer goede start en vijf overwinningen op rij stond Mixed 2 na de eerste helft van de competitie bovenaan in de B-klasse. De cruciale wedstrijd tegen concurrent Dommelen werd echter met 5-3 verloren waardoor het team nu op de tweede plaats staat. Afgelopen zondag speelden ze de moeilijke wedstrijd tegen Mierlo. Er werd zeer geconcentreerd en met een grote inzet gespeeld. Enkele wedstrijden hadden een beslissende derde set nodig. Uiteindelijk won Mixed 2 overtuigend met 7-1 en liep daarmee een puntje in op de koploper. De strijd om de titel is nog niet gestreden. Er moet de komende wedstrijden dan ook overtuigend gewonnen worden. Op 10 april valt de beslissing.

Voor meer informatie over BC Mixed kijk je op www.bcmixed.nl en volg je hen op Facebook, twitter en Instagram.