Afbeelding

Drie kampioenen bij BC Mixed

NULL

Drie kampioenen bij BC Mixed


Beek en Donk/Helmond – Drie teams van Badmintonclub Mixed speelden op woensdag 8 april hun laatste wedstrijd van het seizoen in de seniorencompetitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB). En ze konden alle drie kampioen worden. Na een enerverende avond lukte het alle teams om het kampioenschap binnen te halen. Dat kwam de gezelligheid in de kantine flink ten goede.


Alle teams hadden genoeg aan twee of drie punten (van de acht). In theorie leek dat een makkie, maar in de praktijk had team Mixed 5 van teamleider Gert Lahaye zijn handen vol aan tegenstander en directe concurrent uit Eindhoven. Waar in de vorige wedstrijd het herendubbel nog werd gewonnen, ging dat punt deze keer naar de tegenstander. Ook beide gemengd dubbels gingen verloren. De dames haalden het eerste punt binnen, maar daarmee was de klus nog niet geklaard. Toen ook beide herenenkels werden verloren steeg de spanning naar ongekende hoogte. Uiteindelijk won Evi van Rixtel in een zinderende partij haar damesenkel. Lisa van Vijfeijken zette de kroon op het kampioenschap door ook haar partij te winnen.

Ook team Mixed 3 speelde tegen de directe concurrent. De opdracht was ook hier om twee partijen te winnen. Na beide gemengd dubbels was het eerste punt binnen. Het herendubbel van Rob Hollanders en Martijn van Oeffel kon de beslissing brengen. Dat de spanning groot was bleek wel uit de onnodige fouten en de emoties tijdens het spel. Het publiek leefde intens mee en zag hoe de heren het beslissende punt binnen haalden.

Op voorhand leek team Mixed 2 de zwaarste klus te hebben. In theorie konden nog 4 teams kampioen worden in hun poule. Aan die illusie kwam voor de andere teams snel een einde, want Mixed 2 won in razend tempo en met overmacht de twee gemengd dubbels en het herendubbel. Na de wedstrijd vierden de teams hun kampioenschap samen met het bestuur en de supporters in de kantine.

Voor foto’s en meer informatie over BC Mixed kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook, Twitter en Instagram.

Foto: Alle kampioenen van Mixed 2, 3 en 5