Sparta'25 zakt door het ijs tegen Braakhuizen

Beek en Donk - Sparta'25 liep in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop een pijnlijke en onthutsende 1-4 nederlaag op. De groenwitten waren niet bij machte om zich te revancheren voor de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd bij Braakhuizen en het verlies van vorige week tegen Bergeijk.

Sparta'25 startte goed. Vanaf de aftrap werden de bezoekers fel onder druk gezet en dat leidde tot een zeer snelle voorsprong. Al in de eerste minuut kwam Robin Knapp oog in oog met de doelman van Braakhuizen. In eerste instantie schoot hij tegen de doelman op. Maar in de rebound zette de spits met een kopbal de thuisploeg op 1-0. In de 5e minuut kwamen de gasten gevaarlijk in de buurt van het doel van Dominique Leenders. Een schot van Ralf van Beek verdween maar net over de lat. Halverwege de eerste helft werd de strijd in de vele duels wat grimmiger. Dit was wel de helft, waarin de betere scoringsmogelijkheden voor de thuisploeg waren. Zo zag Philippe Cleutjens een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. En schoot Jaccy van den Enden in de slotfase te gehaast naast. Maar eigenlijk had Sparta weinig in te brengen.

Na rust kwam Braakhuizen binnen 5 minuten op een 1-2 voorsprong. In de 46e minuut zorgde Anthony de Haan uit een voorzet vanaf rechts voor 1-1. Een paar minuten later tekende Ralf van Beek, na een aanval over links, voor de 1-2.

De Beek en Donkenaren waren hierna niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Het spel was heel slordig en zeer gehaast. Geen enkel moment van rust was in het spel te ontdekken waardoor het aantal fouten groot was. In de 81e minuut scoorde Anthony de Haan zijn 2e van de middag en zorgde daarmee voor een 1-3 stand. Enkele minuten voor tijd bepaalde Mike de Meij de eindstand op 1-4.

Een treurige zondag en na twee wedstrijden na de winterstop heeft Sparta'25 de aansluiting met de top verloren en moet nu opletten om, na er doorheen gezakt te zijn, niet onder het ijs terecht te komen. Sparta'25 hoopt zondag 3 punten mee naar Beek en Donk te kunnen nemen, als het op bezoek gaat bij PSV Amateurs.

Het positieve nieuws was afgelopen zondag dat assistent-trainer van Sparta 1, Mark Vermeulen, ook volgend seizoen verbonden is aan de A-selectie.

Activiteiten bij Sparta'25
Woensdag 22 februari is het weer Keezen. Een gezellige avond voor iedereen die zin heeft om het Keezenspel in een toernooi te spelen. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals waardebonnen van PLUS Van Balkom.

Zaterdag 25 februari en maandag 27 februari is het weer carnaval. Dit jaar voor de gehele familie, van jong tot oud. Om zaterdag, na het verkleed zaalvoetbal, een gezellig jeugdfeest vanaf 13.00 uur. Op maandag een Familiematinee voor het hele gezin en familie. Iedereen is welkom.