Sparta'25 stelt teleur in Bergeijk

Beek en Donk - Sparta'25 heeft in een spannende wedstrijd teleurstellend verloren tegen Bergeijk. Bergeijk nam in de 1e helft op gelukkige wijze de 1-0-voorsprong, maar moest in de 2e helft een 1-2 en 2-3 achterstand toestaan. Uiteindelijk wist Bergeijk op inzet de volle winst te behalen en de stand van 4-3 op het scorebord te toveren. Sparta'25 maakt het zichzelf op deze manier nog zeer moeilijk dit seizoen.

Was men bij Sparta'25 vorige week nog zeer hoopvol op een definitief aansluiten bij de top, gelet op het nieuws op de eigen site: "Sparta'25, dat haar wedstrijd thuis tegen sv Valkenswaard afgelast zag worden, zag de top drie van de standenlijst niet tot winst komen. Wilhelmina Boys dat met de rust nog met 1-0 voor stond speelde gelijk tegen Bladella. Nummer twee Nijnsel/TVE Reclame verloor voor de derde keer op rij. Deze keer was Dommelen, na een ruststand van 1-1, met 3-1 te sterk. Ook Reusel Sport kon niet winnen. Reusel Sport, dat vorige week knap wist te winnen bij Eindhoven, kwam vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger en de tegenstander van Sparta'25 volgende week Bergeijk."

Afgelopen zondag begon Sparta'25 het beste tegen Bergeijk. In de 8e minuut moest de keeper van Bergeijk reddend optreden. Bergeijk deed in de 22e minuut pas wat terug. Vlak voor rust ging Sparta'25 keeper Dominique Leenders in de fout. Hij kwam ver uit zijn doel en kopte de bal weg. Dat was op zich nog niet zo verkeerd, maar de bal kwam voor de voeten van een tegenspeler en die wist met een verre trap de bal in het doel te werken: 1-0. Een op dat moment onverdiende voorsprong voor Bergeijk, maar de ruststand was inmiddels wel bepaald.

Al in de eerste minuut na rust zette Sparta'25 de zaak recht. Jaccy van den Enden kon met een perfecte kopbal de gelijkmaker aantekenen (1-1). De bezoekers zetten door en de Bergeijk-defensie werd onder druk gehouden. Dat leidde vrijwel meteen naar het tweede Spartaanse doelpunt. Met een schuiver wist René Brouwers een goede voorzet op waarde te schatten en hij twijfelde niet, 1-2. Sparta'25 dacht dat de buit wel binnen was en begon nonchalant te voetballen. In de 58e minuut werd dan toch de op dat moment verdiende gelijkmaker aangetekend (2-2). Na een scrimmage (66e minuut) voor het doel van Bergeijk en geweldig schot van Bergeijk in de 76e minuut die de Sparta-keeper tot een geweldige redding dwong, was het in de 78e minuut weer raak. Een goede corner van Sparta'25 werd door Robbert van Lankveld perfect binnen gekopt (2-3). Bergeijk toonde veerkracht en in de 84e minuut werd het weer gelijk.

Sparta'25 was compleet de kluts kwijt. Bergeijk bleef nu aandringen en in de 86e minuut werd het zowaar 4-3. Sparta kreeg nog een kans op de gelijkmaker in de 87e minuut, maar wist niet te scoren. Bergeijk kreeg in blessuretijd nog een penalty toegewezen, maar de aanvoerder schoot op de paal. De eindstand was evenwel al bepaald.

Het vaandelteam van Sparta'25 speelt op zondag 12 februari voor de competitie thuis tegen Braakhuizen, aanvang 14.30 uur. Er zal dus iets goed gemaakt moeten worden.