Bryan Bussers

Sparta'25 boekt 3-1 overwinning op Reusel Sport

Beek en Donk - In de thuiswedstrijd tegen Reusel Sport heeft Sparta'25 een mooie 3-1 overwinning behaald. Doelpunten kwamen op naam van Philippe Cleutjens (2x) en Jaccy van den Enden (1x).

In de 10e minuut was René Brouwers dicht bij de openingstreffer. Zijn vrije trap vanaf de kop van het strafschopgebied ging rakelings over. Hierna werd er door beide ploegen wat te gehaast gevoetbald en dat resulteerde over en weer in balverlies en kansen. Na een half uur nam de thuisploeg nadrukkelijk het heft in handen. Een serie goede aanvallen over de rechterkant leverden een aantal mogelijkheden op. Maar de schoten van Michiel Koot en Elco van Schijndel leidden niet tot een doelpunt.

Sparta'25 ging ook in de tweede helft op deze ingeslagen weg verder. In de 48e minuut nam Michiel Koot een afvallende bal uit een Sparta corner op zijn slof. Zijn pegel strandde op een Reusel Sport verdediger. 10 minuten later was het wel raak. Philippe Cleutjens kopte een voorzet van René Brouwers tegen de touwen; 1-0. In de 66e minuut leek Bryan Bussers voor de 2-0 te zorgen, maar met een prachtige redding bokste de Reusel Sport doelman de bal tot corner. Hierna gingen de bezoekers nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kwamen de groenwitten onder druk te staan. In de 77e minuut gaf Philippe Cleutjens de thuisploeg wat meer ademruimte. Ongewild veranderde hij een schot van René Brouwers succesvol van richting; 2-0.

In de slotfase profiteerde Sparta'25 optimaal van de ruimte die Reusel Sport noodgedwongen moest weggeven. Jaccy van den Enden werd diep gestuurd, hij omspeelde behendig de Reuselse doelman en kon daarna de bal in een leeg doel binnen schuiven; 3-0. Hierna waren er nog enkele uitbraakmogelijkheden, maar helaas sprong de thuisploeg daar slordig mee om. In de 88e minuut werd met een penalty voor Reusel de eindstand bepaald op 3-1.

Sparta'25 speelt zondag 13 november voor de competitie wederom thuis, nu tegen FC Eindhoven av.

Spelers Sparta'25 gehuldigd
Na de gewonnen wedstrijd tegen Reusel Sport werden door voorzitter Roel Janssen Bryan Bussers en Joost Ankersmit voor 100 officiële caps en René Brouwers voor 200 caps in het vaandelteam van Sparta'25 gehuldigd.

Bryan Bussers debuteerde als 18-jarige op 4 maart 2012 in een uitwedstrijd bij GSV'28. Bryan speelt meestal op het middenveld of in de verdediging. Hij heeft nog vele jaren voor de boeg als hij zijn vader wil evenaren, want die heeft ruim 400 officiële wedstrijden in het standaardteam op zijn naam staan.

In 2014 speelde Joost Ankersmit al zijn 100e wedstrijd voor het eerste elftal. Intussen zit hij al bijna op de 150. Op 14 april 2005 speelde de A1 een bekerwedstrijd voor het eerste elftal. Zodoende debuteerde Joost als speler van het vaandelteam op 17-jarige leeftijd. Daarna speelde hij enkele seizoenen maar een paar wedstrijden in het standaardteam en meestal in het tweede. Vanaf het seizoen 2011/2012 is hij een vaste waarde in het eerste elftal, meestal als linksback. Een felle speler die het vooral van zijn inzet en snelheid moet hebben en daardoor ook nooit verzaakt.

René Brouwers speelde zijn 200e wedstrijd in het vorige seizoen in de thuiswedstrijd tegen Real Lunet. Ook René debuteerde als speler in de eerder genoemde bekerwedstrijd van de A1, in 2005. René is technisch een uitstekende speler met een geweldige trap. In deze 200 wedstrijden wist hij 53 keer te scoren en regelmatig kwamen deze voort uit een vrije trap.