Thieme Hiemstra van team MBS Knallers (Mariabasisschool uit Lieshout)  in actie tijdens de finale van groep 3/4
Thieme Hiemstra van team MBS Knallers (Mariabasisschool uit Lieshout) in actie tijdens de finale van groep 3/4

Inspannen en ontspannen tijdens het LBBT

Sportnieuws Sport

Lieshout - In een bomvolle Sporthal De Klumper in Lieshout speelden afgelopen zondag zo'n 330 kinderen mee in de 14e editie van het Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi (LBBT). Werkelijk iedereen genoot van het enthousiasme en de saamhorigheid. De jeugd van groep 3 tot en met 8 speelde fanatiek, ouders moedigden vol overgave aan en de vele vrijwilligers zetten zich in voor een geslaagde dag.

Het jaarlijkse basketbaltoernooi van BC Lieshout is altijd sportief en gezellig. Kinderen lopen arm in arm op het veld, ouders kletsen bij op de tribunes of gezinnen doen samen een drankje in de kantine. Geen wonder dat ook dit jaar de inschrijvingen in een rap tempo binnenvlogen. Maar liefst 40 teams van negen verschillende basisscholen uit Laarbeek speelden mee. Een groot compliment voor alle vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk maken!

Winnaars 2017
Groep 3/4: De Mariahoutse Boys – groep 4 van de Bernadette School uit Mariahout
Groep 5/6: Het Kroosje – groep 5/6 van Het Klokhuis uit Lieshout
Groep 7/8: Jump – groep 8 van de Sprankel uit Lieshout

Winnaars vrije worpen
Groep 3/4: Ted Hak van De Raagten uit Beek en Donk
Groep 5/6: Sjoerd Bast van Het Klokhuis uit Lieshout
Groep 7/8: Loth Kester van De Sprankel uit Lieshout. Zij schoot zelfs 10 uit 10 vrije worpen raak!!

Gratis proeftrainingen
Voor alle kinderen die na het toernooi verder willen ontdekken hoe leuk basketball is, biedt Basketball Club Lieshout 4 gratis proeftrainingen. Op vrijdag 17 maart om 18.00 uur start de eerste proeftraining in Sporthal De Klumper in Lieshout. Wil je daar bij zijn? Meld je dan aan via de website www.bclieshout.nl.