Ook Serge van Hout, hier in actie tegen VOW, kon het tij voor vv Mariahout niet keren
Ook Serge van Hout, hier in actie tegen VOW, kon het tij voor vv Mariahout niet keren Foto: Ingezonden

vv Mariahout verliest van hekkensluiter

Sportnieuws Sport

Mariahout - vv Mariahout dacht een eenvoudige middag te hebben tegen hekkensluiter WHV uit Loosbroek. Maar niets was minder waar. Mariahout kwam geen moment in de wedstrijd en liet zich vrij eenvoudig de drie punten ontfutselen. Dit ondanks het feit dat het dameselftal van vv Mariahout het goede voorbeeld gaf door 's ochtends met 0-8 te winnen van de dames van WHV.

Mariahout wist nog wel fel te starten en dit leidde in de eerste minuut al tot een goede kans voor spits Martijn v.d. Linden. Zijn inzet ging op een haar na langs het doel. Na 5 minuten kwam WHV voor het eerst over de middenlijn en het was meteen raak. Een van richting veranderd schot kwam op het hoofd van Jurien v.d. Rakt die de 1-0 binnen wist te koppen. Mariahout zette in deze fase een tandje bij en wist ook te scoren, helaas werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel. In de 17e minuut kreeg Sander Scheepers een gele kaart voor het tegenhouden van een doorgebroken speler. Mariahout zette wel enigszins aan, maar wat het ook probeerde de bal ging niet in het doel van WHV. Mariahout ging steeds slordiger spelen en dat leidde ook tot mogelijkheden voor WHV. Een vrije trap van WHV van ongeveer 35 meter van het doel van Mariahout werd zeer ongelukkig in eigen doel gewerkt: 2-0.

In de tweede helft ging WHV met nog meer spelers verdedigen. Mariahout probeerde van alles, zo viel Coen van Eijndhoven in en werd Freek Habraken in de spits geposteerd. Dit leidde tot twee mogelijkheden; in beide gevallen werd de lat geraakt. Op een gegeven moment geloofde Mariahout er niet meer in en kon WHV vrij eenvoudig de overwinning over de streep trekken. De mannen van Wim de Roy zijn aanstaande zondag vrij. Deze vrije zondag is hard nodig om heel snel het goede gevoel weer terug te krijgen met moeilijke uitwedstrijden tegen WEC en VOW voor de boeg.