Archiefbeeld: Serge van Hout in duel

v.v. Mariahout loopt aansluiting met top mis door thuisnederlaag

Mariahout - Voor Mariahout stond er zondag meer op het spel dan alleen maar drie punten. Bij winst zouden de Marianen de aansluiting met de top houden, maar bij puntverlies zouden zij genoeg moeten nemen met een plek in de middenmoot. Mariahout verdiende een punt maar had het aan zichzelf te wijten dat de drie punten meegingen naar Berlicum.

Al in de 2e minuut stond Martijn van der Linden oog in oog met de doelman van BMC na een te korte terugspeelbal. Helaas schoof Martijn de bal naast het doel. Hierna volgde een prachtige actie van Sander Scheepers. Op het middenveld dolde hij twee tegenstanders en zette Tim Barten vrij op 16 meter van het doel. Tims goedgeplaatste schot spatte buiten bereik van de doelman uiteen op de lat. In de 24e minuut kwam BMC op voorsprong. Spits Bram Verhoeven kopte de bal onhoudbaar voorbij Rick van den Heuvel: 0-1. In de 37e minuut kwam BMC zelfs op 0-2. Een misverstand in de achterhoede van Mariahout werd meedogenloos afgestraft door Noud Voets. Na deze goal herpakte Mariahout zich enigszins. Linkerverdediger Rob Wagemans kapte zichzelf goed vrij op 18 meter van het doel van BMC maar zijn schot werd prachtig gered door de keeper van BMC.

In de 2e helft ging Mariahout met drie verdedigers spelen om op die manier te proberen de aansluitingstreffer te forceren. Al na 5 minuten resulteerde dit in de 1-2. Een vrije trap aan de zijlijn werd goed teruggelegd op de instormende Martijn van der Linden. Zijn snoeiharde uithaal werd nog gekeerd door de doelman, maar in de rebound was het Serge van Hout die het meest alert was en de bal binnentikte. Mariahout zette door en dit leidde tot enkele mogelijkheden, maar helaas was de eindpass vaak niet goed genoeg. In de 68e minuut kreeg BMC een vrije trap en deze werd hard en laag binnengeschoten door Max Forman: 1-3. Mariahout leek deze klap niet meer te boven te kunnen komen maar mocht na 85 minuten aanleggen vanaf 11 meter. Verdediger Huib van Zutphen werd aan het shirt getrokken en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Martijn van der Linden wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 2-3.
Mariahout probeerde het nog wel maar verder dan de 2-3 kwamen de Marianen niet meer. De goed leidende scheidsrechter Lemmens uit Helmond hield het na 93 minuten voor gezien.

Met nog twee wedstrijden te gaan bezet v.v. Mariahout de zesde plaats. Tot de winterstop speelt het vaandelteam nog twee wedstrijden. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Boskant op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 14:15 uur.