Doelpuntenmaker Geert van Doorn (archief)

vv Mariahout wint in Zijtaart

Mariahout - Dat er veel belangen stonden op deze wedstrijd was gedurende de eerste fase goed te merken. VOW wachtte af en liet Mariahout het spel maken. Juist dat ligt Mariahout de laatste weken niet zo goed.

Toch kreeg Mariahout in die beginfase enkele goede mogelijkheden om de score te openen. In de 5e minuut verscheen Coen van Eijndhoven via de zijkant voor het doel van VOW maar zijn schot met zijn linkerbeen miste precisie. Even later schoot diezelfde Van Eijndhoven een vrije trap van zo'n 30 meter hard op goal maar doelman Van Zutphen, die volgend jaar zijn carrière voortzet in Heeswijk, redde bekwaam. In de 30e minuut hervatte de goed spelende Sander Scheepers het spel snel met een slimme inworp. Dennis Veldpaus zette goed voor. Helaas kwam Coen van Eijndhoven een teenlengte tekort. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een verkeerd geraakte kopbal van Freek Habraken. Gelukkig stak de doelman van Mariahout, Rick van den Heuvel, in een uitstekende vorm vandaag. Hij tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning over het doel.

In de 2e helft kwam VOW beter in de wedstrijd. Met name omdat Mariahout de bal niet in de ploeg kon houden. Een mooi lobje van VOW aanvoerder Rick van der Linden belandde op de paal. Hierna schoot Sander Scheepers de bal tegen het hoofd van de doelman van VOW die toch de wedstrijd kon hervatten. In de 75e minuut hakte invaller Tim Barten de bal op Sander Scheepers die vervolgens de bal panklaar op het hoofd van Geert van Doorn legde: 0-1 door een knappe kopbal.

VOW ging steeds meer risico nemen maar Mariahout doelman Rick van den Heuvel wist samen met de rest van het team de overwinning over de streep te trekken.

Komende zondag neemt Mariahout het op tegen Avesteyn. Hopelijk lukt het om, net als eerder in het seizoen, drie punten tegen deze tegenstander te pakken.