Snelle tegengoal nekt Mariahout tegen koploper Boxtel

Mariahout - Mariahout trad afgelopen zondag aan tegen koploper Boxtel in de wetenschap dat ze twee vaste krachten in de achterhoede misten. Rechtsback Kevin Ketelaars werd vervangen door Stijn van den Bogaard en centrale verdediger Huib van Zutphen werd vervangen door Serge van Hout die een linie naar achteren schoof.

Boxtel liet direct vanaf de aftrap zien dat ze voor drie punten naar Mariahout waren gekomen. In de 5e minuut was het al raak. Ramon de Laat begon aan een solo die eindigde in een schot vanaf zo'n 20 meter. Buiten bereik van doelman Rick van den Heuvel verdween de bal onderin de hoek: 0-1. Het duurde even voordat Mariahout deze tegenslag had verwerkt. Boxtel kreeg enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, met name omdat Mariahout erg vaak slordig balverlies leed. In de 20e minuut liet Mariahout voor de eerste keer van zich horen door een vlammend schot van Martijn van der Linden dat maar net voorlangs ging. Het spel golfde op en neer en Boxtel dacht de 0-2 te maken. De zeer correct vlaggende grensrechter van Mariahout, Jorlan van Hoof, stond echter op de goede plek en gaf aan dat het buitenspel was. In de 35e minuut kreeg Mariahout de eerste goede kans op de gelijkmaker. Tim Barten kopte buiten bereik van de doelman van Boxtel, Tommie Verhagen, perfect tegendraads in maar een verdediger redde vanaf de doellijn.

In de 2e helft stond het middenveld van Mariahout iets beter en creëerde hierdoor ook enkele goede mogelijkheden. Mariahout had echter de pech dat de doelman Verhagen van Boxtel een geweldige wedstrijd keepte. Hij pakte iedere hoge bal en ook zijn spelhervattingen waren van een hoog niveau. In de 70e minuut had Tim Barten een mooie actie. Hij soleerde door de verdediging van Boxtel en legde de bal uitstekend terug op Dennis Veldpaus. Helaas had Dennis zijn vizier niet op scherp, zijn schot ging voorlangs. Met invaller Coen van Eijndhoven ging Mariahout alles of niets spelen maar verder dan enkele vrije trappen kwam Mariahout niet. Met 19 punten uit 14 wedstrijden staat Mariahout stevig in de middenmoot. Om nog een kans te maken op een periode moet Mariahout de vorm van het begin van de competitie terugvinden.

Komende zondag staat in Rosmalen de wedstrijd tegen Maliskamp op het programma. In de derde wedstrijd van het huidige seizoen bezorgde Maliskamp de Marianen hun eerste nederlaag. Het werd toen thuis 2-3. Wellicht kan Mariahout zich revancheren voor die nederlaag. De wedstrijd Maliskamp – Mariahout vangt aan om 14.00 uur.