VV Mariahout strijdt voor nacompetitie

Sportnieuws

Mariahout – VV Mariahout en SV Brandevoort strijden nog volop voor een plaatsje in de nacompetitie. Aangezien Brandevoort voorafgaand aan de wedstrijd drie verliespunten minder had dan Mariahout was het belang voor Mariahout groot in deze wedstrijd. Dat was vanaf het begin ook duidelijk.

Op een redelijk bespeelbaar veld was het Mariahout dat de meeste kansen creëerde. Na 26 minuten spelen kwam Mariahout op een 1-0 voorsprong. Dennis Veldpaus werd vanaf het middenveld in stelling gebracht. Hij behield het overzicht en schoof de bal op de inlopende Tim Barten, die beheerst binnenschoot: 1-0. Hierna zette Brandevoort een tandje bij en dat leidde in de 38e minuut tot een goede kans voor Danny Koevermans. Helaas voor hem was Mariahout-doelman Rick van den Heuvel in zeer goede vorm. Hij redde dan ook bekwaam. Net voor rust bleef Coen van Eijndhoven erg rustig oog in oog met de doelman van Brandevoort en schoot snoeihard de 2-0 tegen de touwen.

Brandevoort had wat posities omgezet in de 2e helft, maar Mariahout profiteerde hiervan. Een prachtaanval over links werd door Tom v.d. Bogaard helaas gemist. In de 65e minuut kwam Mariahout toch op de verdiende 3-0 voorsprong door Tim Barten. Tim kreeg ietwat gelukkig de bal mee in de 16 en schoof de bal beheerst in de hoek. Mariahout kreeg hierna diverse mogelijkheden om de stand uit te breiden maar het was Elmaach die de 3-1 maakte. In de 89e minuut scoorde Tim Barten zijn derde doelpunt. Nadat invaller Martijn v.d. Linden in buitenspelpositie heel slim de bal liet lopen kon Tim alleen op het doel van Brandevoort af:4-1. Voor de statistieken scoorde Danny Koevermans ver in blessuretijd de 4-2. Man van de wedstrijd werd Rick van den Heuvel.