Afbeelding

WAC Beek en Donk besluit succesvol competitiejaar

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - WAC Beek en Donk heeft donderdag 11 mei haar competitiejaar afgesloten. De laatste speelronde werd op deze avond afgewerkt. Met de bekerfinalepoule en de afsluitingsavond nog in het vooruitzicht streden 8 teams in hun laatste duel nog voor de eer.

De A-klasse opende de avond. Het reeds gedegradeerde FC van de Burgt wilde haar avontuur in deze klasse met gepaste trots besluiten tegen de nummer drie 1.FC Geerts en dat gelukte. Een evenwichtig scoreverloop mondde in de 23e minuut uit tot een voorsprong voor FC van de Burgt. Het leek er lange tijd op dat ze daarmee een zege over de eindstreep konden trekken, maar met nog een minuut te spelen trok P. van der Bruggen met zijn 3e treffer de stand gelijk. Zo besloten beide ploegen hun seizoen met één punt.

Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt kende in Heesakkers Administratie & Advieskantoor een tegenstander die deze avond net een maatje te groot was. De doelpunten vielen in de begin- en slotfase via de voeten van R. Vrede en R. Slaets. Het was Sevenmiles niet gegeven om de eer te redden. Zij eindigen hun seizoen op plek 6 alwaar Heesakkers het twee treetjes op plek 4 net wat beter heeft gedaan.

In de B-klasse stond in het duel tussen Hurkmans Plaatwerk BV en FC Avondrood de ongeslagen status van Hurkmans op het spel. Als enige WAC-team konden zijn zonder verliespartij dit seizoen glans geven. Dan moest het vandaag ook niet verliezen van nummer laatst FC Avondrood. Het was al vlot duidelijk dat dit ook niet ging gebeuren. K. van Deurzen en R. van der Ligt hadden het namens Hurkmans op hun heupen en schoten met scherp in dit duel. Beiden konden viermaal juichend een doelpunt vieren. Een groot aandeel hadden beide techneuten daarmee in de 10-2 overwinning. Plek 2 en de ongeslagen status was daarmee een feit. FC Avondrood mag deze zomer de rode lantaarn in haar bezit houden.

Kampioen Aben & Slag Advocaten, welke verleden week een flink feestje had gevierd, deed het ditmaal wat rustiger aan in haar laatste wedstrijd van het seizoen. Meulensteen/ van Lieshout keek het gehele duel niet tegen een onoverkomelijke achterstand aan, maar het was net groot genoeg voor Aben & Slag om te consolideren. Zij gaven hun kampioenschap extra glans door ook deze partij met winst af te sluiten. Meulensteen/ van Lieshout kende in haar 1e seizoen na gedegradeerd te zijn uit de A-klasse een ontspannen jaar op plekje 4.