Afbeelding

Goede prestaties RCL bij Cityrun

Sportnieuws Sport

Lieshout/Gemert - Een nieuwe naam, een prachtig decor, gezellige terrasjes, veel publiek en een nieuw loopevenement is geboren. In de tweede Gemertse Cityrun stonden 1100 atleten aan de start voor de 1,5, de 5 of 10 kilometer, waaronder vele regionale toplopers. Onder de deelnemers ook 13 leden van Runnersclub Lieshout.

Achter de toplopers streden de RCL-ers voor wat ze waard waren, dit resulteerde in een aantal persoonlijke records. Mireille de Ridder koos voor de 5 kilometer en legde deze af in een prachtige tijd van 34:10. Vlak voor de start van de 10 kilometer was er nog even een flinke regenbui, maar tijdens de wedstrijd bleef het droog. Op deze afstand was Bryan Sterken duidelijk de snelste RCL-er met een tijd van 41:51 en een prachtig nieuw persoonlijk record. Twan Sterken deed niet veel onder bij zijn zoon en liep ook een persoonlijk record van 46:22. Mies van Berlo na de nightrun nu ook in Gemert weer aan de start en finishte in 47:18 . Harold van Vliet liep naar een mooie tijd van 50:32 op de voet gevolgd door Gail Marges in 50:57 en Marcel van Aspert in 51:01. Geert Welten liet 51:46 noteren, gevolgd door de dames Karin Bekkers en Gerry Posthouwer die beide in 51:50 de eindstreep bereikte, voor beide dames een persoonlijk record. Marcel van Eck finishte in 52:47. De gebroeders Rijkers maakten er een gezellig loopje van en hielpen vooral anderen aan een goede tijd. Bram finishte in 56:26 en Tijs in 1:04:52.

Enkele leden van Runnersclub Lieshout stonden ook aan de start van de Nightrun en Moonwalk bij kasteel Croy in Aarle-Rixtel. De hardlopers legde een parcours af van 8,5 kilometer de wandelaars 5 kilometer. Het was er erg gezellig met koffie en gebak na afloop. De opbrengst was voor inloophuis De Cirkel in Helmond.