Afbeelding

Uitwisseling Beek en Donkse en Gemertse vissers

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Een echte derby in het viswereldje. Ergens in januari van dit jaar heeft HSV Het Geduld het aangedurfd om een belletje te plegen naar Ons Genoegen, de visvereniging uit Gemert. De vraag was om een uitwisseling te houden, zo net voor aanvang van de competitie. Ook in Gemert hadden ze daar wel oren naar en zo werd er op 6 mei in Gemert gevist en op 20 mei in Beek en Donk.

Op 6 mei sliep half Gemert nog toen de visclub uit Beek en Donk met 10 vissers naar hun prachtige vijver kwam om daar eens lekker te gaan vissen. De Gemertse plas staat er om bekend dat er veel vis wordt gevangen en dat is nou net wat vissers graag willen! Maar eerst werden ze verwelkomd met een lekker bakje koffie en de loting werd voltrokken door de wedstrijdleiding, tien tegen tien was de afspraak. Wat wel opviel, was dat er bij de Gemertse vissers er twee bij zaten met puur Beek en Donks bloed in de personen van Tonnie Smits en Henk Steegs. Eigenlijk waren de Beek en Donkenaren dus een beetje in het voordeel, zeker toen bleek dat Tonnie eerste werd en Henk derde in die wedstrijd. De tweede plaats was voor Ronald Mastbroek voor de Beek en Donkenaren. De Beek en Donkenaren verloren dus de wedstrijd, maar gingen toch min of meer met een goed gevoel huiswaarts

Zaterdag 20 mei was de wedstijd in Beek en Donk en daar kon nog het een en ander rechtgezet worden door de vissers van Het Geduld, maar helaas was Ons Genoegen over twee wedstrijden de terechte winnaar, zelfs nog toen bleek dat Henk Steegs deze keer geen een vis in zijn netje kon leggen. Boze tongen beweren dat hij dat expres deed om zo Beek en Donk toch nog te laten winnen, maar of dat waar is..

Na deze twee zeer sportieve wedstrijden is besloten om deze derby jaarlijks terug te laten keren als een plezierige opwarmer voor de koningscompetitie voor beide clubs. De wedstrijdleiding van beide clubs bedanken de deelnemende vissers dan ook voor deze mooie en sportieve wedstrijden.

Zaterdag 27 mei begint de nieuwe koningscompetitie. De loting is om 13.30 uur en de wedstrijd begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Als u graag mee wil vissen, bent u van harte welkom. Voor meer info kunt u terecht op www.hetgeduld.nl.