De dansgroep: 'No Limits Crew'
De dansgroep: 'No Limits Crew'

Hiphoppers naar EK in Polen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Binnenkort reizen verschillende hiphopdansers uit Gemert en Beek en Donk af naar Polen voor het EK Hiphop. Van 14 tot en met 18 juni vindt het dansevenement plaats in de Zuid-Poolse stad Walbrzych. Via landelijke wedstrijden hebben de verschillende groepen, duo's en solisten zich gekwalificeerd voor deelname.

De dansgroep No Limits Crew stond eerder al in de belangstelling. Op het WK in Oostenrijk behaalden zij vorig jaar een mooie derde plaats in de categorie 'small groups'. In een iets andere samenstelling zullen de meiden opnieuw hun krachten meten met andere hiphopgroepen op het EK in Polen. Uiteraard wordt er in deze laatste weken keihard getraind om Nederland straks met een superstrakke dans te kunnen vertegenwoordigen.

Een andere bijzondere groep is MDF Collab, een unieke samenwerking van dansers van Manders Dance Factory met verschillende andere dansscholen uit Nederland. Deze groep van maar liefst 23 hiphoppers neemt deel aan het onderdeel 'formations', een discipline waarbij, behalve techniek en uitstraling, ook de compositie (lijnen op de vloer) en synchroniciteit van groot belang zijn voor de beoordeling. Na de auditie in Gemert zijn de dames, afkomstig uit Apeldoorn, Zutphen, Epe, Horst, Gemert en Beek en Donk, nu al maanden aan het oefenen om samen een mooie dans neer te zetten in Polen.

Andere deelnemers aan het EK hiphop uit Gemert en Beek en Donk zijn: Small groups: Like That Crew Duo's junioren: Merel Donkers en Luna Kuijten, Isa van der Ligt en Veerle Schakenraad Solo children: Fiene Donkers Solo's junioren: Merel Donkers, Luna Kuijten, Amber Spierings Battles junioren: Gigi Rutten, Amber Spierings, Luna Kuijten, Merel Donkers Solo's adults: Fenne Manders Battles adults: Fenne Manders