Afbeelding
Foto: BC Mixed

Veel activiteiten en plezier seizoensafsluiting BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – In de laatste weken voor de schoolvakantie zijn er bij Badmintonclub Mixed nog veel activiteiten georganiseerd. Zo is badmintonclub Alouette uit Best op bezoek geweest voor een uitwisseling, hebben de Mini's een mooi certificaat gekregen, was er de traditionele apenkooi voor de jeugd en werden op de afsluitingsavond de beste competitiespelers gehuldigd.

BadMINIton
Op vrijdag 7 juli werden alle Mini's in het zonnetje gezet. Na een heel seizoen hard werken, veel leren en veel plezier werden ze verrast met een mooi certificaat. De begeleiders, onder leiding van Anniek van Leuken, bieden de kinderen een gevarieerd programma aan. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan lopen, springen, gooien en mikken. En er zijn ook badminton gerelateerde oefeningen zoals het vangen van een shuttle met een racket in de vorm van een vangnet. Dit allemaal als voorbereiding op de overstap naar de eerste jeugdgroep. Tijdens Laarbeek Sportief op zondag 10 september besteed BC Mixed extra aandacht aan de Mini's en de jeugd.

Uitwisseling
Diezelfde avond was er voor de volwassenen een uitwisseling georganiseerd met badmintonclub Alouette uit Best. Maar liefst 20 spelers van die vereniging waren naar Beek en Donk afgereisd. Het eerste uur werden wedstrijden ingedeeld en daarna kon tot 23.00 uur vrij worden gespeeld. Uiteraard was er daarna in de kantine nog gelegenheid voor een drankje. En daar werd volop gebruik van gemaakt. Het was een zeer gezellige en geslaagde avond. Op vrijdag 15 december staat de return op het programma. Dan gaat BC Mixed naar Best.

Apenkooi
Geen training of partijtjes op vrijdag 14 juli. Op de laatste vrijdag voordat de hal dicht gaat in verband met de schoolvakantie was het traditioneel apenkooi voor de jeugd. Op een mooi parcours moeten twee of drie tikkers zo snel mogelijk de anderen tikken. Hierbij mogen ze de grond niet raken. Dat is dus slingeren, klimmen, rennen over matten en hangen. De jeugdbegeleiding had tussendoor voor drinken gezorgd. En na bijna een uur gingen de kids moe en voldaan naar huis.

Afsluitingsavond
Aansluitend speelden de senioren hun laatste partijtjes van het seizoen. Bij de recreanten werd zelfs nog een training afgewerkt. Daarna werden in de kantine nog een aantal mensen in het zonnetje gezet. Uiteraard werd Hans van Gend en zijn personeel bedankt voor de prettige samenwerking in het afgelopen seizoen. Kreeg Paul van der Vegt een certificaat en 10 consumptiebonnen als winnaar van de Mixed Manager en werden Jan de Jong, Lauri de Greef en Anne Kluijtmans gehuldigd als beste competitiespelers van het afgelopen seizoen. De activiteitencommissie had weer voor lekkere hapjes gezorgd. Het bleef op deze afsluitingsavond nog gezellig tot in de late uurtjes.

Voor foto's en meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging ook via Facebook, Instagram en Twitter.