Afbeelding

Nieuw bij BC Mixed: Bad-MINI-ton

Sportnieuws

Beek en Donk – In maart gaat Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk van start met badmintonles voor kinderen van 4 en 5 jaar: Bad-MINI-ton. Een nieuwe groep bij de toch al grote jeugdafdeling van de vereniging. De jeugdbegeleiders die de lessen gaan verzorgen staan te popelen om te beginnen.

Regelmatig krijgt de jeugdafdeling van BC Mixed de vraag vanaf welke leeftijd kinderen kunnen komen badmintonnen. Tot nu toe was dat vanaf 6 jaar. Er is dus kennelijk behoefte bij ouders en kinderen om al op eerdere leeftijd te beginnen met sport. Daarom is de jeugdafdeling gaan onderzoeken of het mogelijk is om voor 4- en 5-jarigen badmintonlessen aan te bieden. Hieruit is Bad-MINI-ton geboren.

BC Mixed speelt en traint op vrijdagavond in sporthal d’n Ekker. De training van de bad-MINI-ton groep is van 18.30 tot 19.15 uur. Tijdens de lessen zal vooral veel aandacht worden besteed aan oog-hand-coördinatie, gooien, vangen en bewegen. Stuk voor stuk belangrijke uitgangspunten om goed te kunnen badmintonnen. Kinderen mogen twee keer gratis meedoen, daarna kost een lidmaatschap voor bad-MINI-ton slechts €3,00 per maand. Vanaf 6 jaar stromen ze door naar de pupillengroep bij de jeugd. Een eigen badmintonracket is niet nodig. BC Mixed heeft speciale rackets en allerlei andere materialen om te oefenen. Om je aan te melden of voor meer informatie kun je een mail sturen naar jeugdzaken@bcmixed.nl. Uiteraard kun je ook een keer komen kijken op vrijdagavond in sporthal d’n Ekker. Vraag dan even naar iemand van de jeugdbegeleiding.

Voor meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl en volg je hen op Facebook, twitter en Instagram.