Dorette van den Elsen met het nieuwe logo van ATTC'77
Dorette van den Elsen met het nieuwe logo van ATTC'77

40 jaar ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het begon allemaal met een oproep van Theo Kops in het Gemeenschapsblad in september 1977. Een aantal tafeltennisliefhebbers wilde een vereniging oprichten en op 1 oktober waren er 59 leden en aan het einde van het jaar 72. Er werd gespeeld op slechts een paar tafels in de Aar waardoor de wachttijd erg lang was en daardoor het verloop erg groot. De grote groep jeugdleden kon niet tegelijk getraind worden, zodat een deel op straat hun warming-up moest doen.

Toen in 1980 besloten werd competitie te gaan spelen, werd uitgeweken naar de gymzaal in de Schoolstraat. Het was een ongezellige accommodatie, maar er kon wel, zij het op beperkte tijden, getafeltennist worden. In deze periode is er een nog grotere jeugdgroep ontstaan onder leiding van Cor Verhaeg. Maar echte gezelligheid ontbrak en daarom werd er gezocht naar een eigen home.

Eind 1983 keurde de Gemeente het goed dat ATTC'77 ging tafeltennissen in een loods aan de Torenakkerweg. Met man en macht werd gewerkt in de hal: er werden kleedruimten, toiletten en een bar gemaakt. Op 28 april 1984 werd de tafeltennishal geopend. De officiële handeling werd verricht door het 100e ingeschreven lid, Chava v.d. Zanden. ATTC'77 groeide uit tot een hechte en gezellige club met mooie prestaties op tafeltennisgebied. In de hoogtijdagen waren er maar liefst 10 jeugdteams actief in de competitie, waarvan er twee uitkwamen in de landelijke competitie. De vereniging groeide echter uit haar jasje en moest uiteindelijk de hal verlaten.

In ruil daarvoor betrok de vereniging in 1995 de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat waaraan de eigen leden een kantine gebouwd hadden. Tot op de dag van vandaag wordt er nog gespeeld in deze gymzaal. Dat ATTC'77 een hechte en gezellige club is, blijkt ook uit de diverse activiteiten die door de jaren heen georganiseerd zijn met de jaarlijkse feestavond als hoogtepunt. Zaterdag 28 oktober werd het 40-jarig jubileum gevierd. Hiervoor was de gymzaal omgetoverd tot een mooie feestruimte, waar zo'n 100 aanwezigen genoten van muziek, enkele optredens, lekker eten en een goed gesprek. Tijdens deze avond werd het nieuwe logo van ATTC'77 onthuld door de ontwerpster ervan, Dorette van den Elsen.

Uitslagen competitie:
ATTC'77 1 – Veldhoven 3 4-6
ATTC'77 2 – Meppers 2 3-7
Unicum 8 – ATTC'77 3 6-4
ATTC'77 5 – Never Despair 11 8-2
Unicum 10 – ATTC'77 6 2-8
ATTC'77 – Veldhoven 19 10-0