Sparta'25 G1 viert het kampioenschap

Sparta'25 G1 kampioen

Beek en Donk - De winterstop is voor de meeste teams nog volop aan de gang maar bij Sparta'25 hebben ze de eerste kampioen al binnen. Op zaterdag 13 januari speelde het eerste G-seniorenteam de kampioenswedstrijd tegen directe concurrent Heijen 1. Bij een overwinning zou het kampioenschap binnen zijn, bij een gelijkspel of verlies zou pas in de laatste competitiewedstrijd beslist worden wie er kampioen zou worden.

Sparta'25 liet er in de eerste helft geen gras over groeien. Met een geweldige inzet werd gestreden voor elke bal en Heijen kwam er nauwelijks aan te pas. Via een prima doelpunt van Patrick Keulens stond al snel de 1-0 op het scorebord en met een fantastisch afstandsschot tekende Sem Franssen voor de 2-0 ruststand. Enkele goede mogelijkheden werden niet benut waardoor het nog geen gelopen race was.

Aan het begin van de tweede helft een misverstand tussen twee Spartanen waardoor Heijen de aansluitingstreffer kon maken. De groenwitten stonden onder druk, de linies stonden veel te ver uit elkaar waardoor Heijen kansen rook. Echt gevaarlijk werd Heijen echter alleen met enkele afstandsschoten. Via de counter konden de Spartanen gevaarlijk worden maar ook daar was te veel onnauwkeurigheid in de laatste pass. De bevrijdende 3-1 voorsprong kwam uit een wel goed uitgevoerde counter. Via doelman Jan School kwam de bal bij Roy van Steensel die enkele tegenstanders uitkapte. Een prima steekpass zette Sem Franssen in een goede scoringspositie. Deze faalde niet en de uitstekende Heijense doelman was kansloos op deze inzet. In de laatste minuut pikte de enorm hardwerkende Alex Maas zijn doelpuntje ook mee. De vreugde over het kampioenschap was hierdoor nog groter met een mooie 4-1 overwinning. Sparta heeft in deze competitie laten zien de terechte kampioen te zijn. De meeste doelpunten voor, de minste tegen. Maar de grootste kracht was dat alle spelers en leiders functioneerden als een gezellig team. Een compliment voor iedereen want bij Sparta'25 geldt: Voetbal is meer dan punten alleen.

Na het al eerder behaalde kampioenschap van het tweede G-elftal nu dus weer een titel in de hoogste klasse van het G-voetbal. Een fantastische prestatie van beide teams, spelers, leiders en trainers. Jeugdvoorzitter Sven van Leuken huldigde daarna spelers en begeleiding met het behaalde kampioenschap. En onder de klanken van 'We Are The Champions' kon het kampioensfeest beginnen.