Afbeelding

Informatief platform openingstijden Laarbeekse bedrijven

Zakelijk Coronavirus

Laarbeek – Op www.mooilaarbeek.nl staat vanaf deze week een overzicht met de huidige status van openingstijden en andere bijzonderheden van Laarbeekse winkels, contactbedrijven en horecaondernemingen. Het overzicht wordt de komende week verder aangevuld. Op deze manier is het overzichtelijk welke ondernemers wel en niet open zijn en welke aangepaste diensten, mogelijkheden en regels zij hanteren tijdens deze coronaperiode. 

Centramanagement/Ondernemersfonds Laarbeek en Ondernemersclub VIER hebben het gratis platform geïnitieerd. Margot Cleutjens vertelt namens VIER: “Voor elke branche zijn er andere afspraken. Zo zijn contactbedrijven zoals kapsalons en tandartspraktijken helemaal gesloten dicht, beperkt open voor productverkoop of hebben een aangepaste dienstverlening. Winkels bepalen zelf hun openingstijden en restaurants zijn soms gesloten, maar werken soms ook met afhalen en bezorging. Alles wijkt in deze periode af van wat normaal is. Door één gezamenlijk platform te bieden, waarop de informatie gebundeld wordt, kunnen de inwoners van Laarbeek in een oogopslag zien wat de status is van een bepaald bedrijf.”

Steun de lokale ondernemer
Ondernemersclub VIER is ook een van de initiatiefnemers van de enquête over de impact van de coronacrisis onder ondernemend Laarbeek. Vorige week was in deze krant te lezen dat 75% van de Laarbeekse bedrijven omzetdaling (of totale terugval in omzet) heeft. Margot: “Dat is ook een reden waarom we met het idee voor dit platform gekomen zijn. Het is juist nu in deze tijd belangrijk om de lokale ondernemers te steunen. Met een dergelijk platform kunnen wij hier als ondernemersclub een klein steentje aan bijdragen en mensen hopelijk bewust maken om lokaal te shoppen. Daarnaast steken we Laarbeek breed ondernemers een hart onder de riem.”

Naast het nieuwe platform is er naar aanleiding van de enquête ook een belronde geweest onder een 30-tal Laarbeekse ondernemers die in de enquête hebben aangegeven hulp te kunnen gebruiken. Paul Sneijers, voorzitter Ondernemersclub VIER, licht toe: “We zijn verschillende ondernemers gaan bellen om een luisterend oor te bieden en te kijken of er behoefte is aan steun. Daar is heel positief op gereageerd. Mensen vinden het fijn om even hun verhaal kwijt te kunnen. Door dit persoonlijke contact hebben we al een aantal ondernemers aan elkaar kunnen koppelen om nieuwe samenwerking in deze tijd op gang te brengen. Wij bieden de ondernemers nog steeds de mogelijkheid gebruik te maken van onze belservice. In samenwerking met Rotary Support kunnen ondernemers via een mail aan info@vierlaarbeek.nl aangeven dat ze telefonisch contact wensen over een specifieke hulpvraag die zij hebben over ondernemerschap in de Coronacrisis. Uiteraard worden deze vragen vertrouwelijk behandeld en proberen we op deze manier de Laarbeekse ondernemers te ondersteunen waar mogelijk.”

Aanmelden digitaal platform
Vanuit DeMooiLaarbeekKrant ontvangen zoveel mogelijk ondernemers deze week een mail, waarin zij aan kunnen geven wat bij hen de status is qua openingstijden en eventuele andere belangrijke ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Dit wordt zo snel mogelijk op www.mooilaarbeek.nl gepubliceerd, zodat het overzicht zoveel mogelijk bedrijven bevat en actueel is. “Heb je geen mail gehad en wil je er graag bij? Dan kan dat uiteraard”, vertelt Margot. “Je komt er als ondernemer gratis op te staan. Stuur even een mail naar backoffice@mooilaarbeek.nl en dan komt het in orde.”

!