Afbeelding

Gerard Hoevenaars 25 jaar bij Van de Graft Accountants & Belastingadviseurs

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Jarenlang voor dezelfde werkgever werken, dat hoor je niet meer zo vaak. Bij Van de Graft Accountants & belastingadviseurs is dat wel het geval. Eerder dit jaar stond René Rooijakkers al in de schijnwerpers omdat hij 40 jaar werkzaam was bij Van de Graft. Nu is het Gerard Hoevenaars, die al 25 jaar werkzaam is bij het Beek en Donkse bedrijf.

“Het bevalt nog steeds heel erg goed”, vertelt Gerard, die een lange tijd in de directie heeft gezeten en nu accountant/relatiebeheerder is. “Zo’n 25 jaar geleden zei ik in eerste instantie ‘nee’ op het aanbod. Ik had een goede baan als vestigingsleider in Gemert en vond het jammer om dat op te geven. Maar de toenmalige directie kende mij via via en wilde me graag hebben. Toen destijds Toon Verbakel met zijn vrouw Godelieve met een grote bos bloemen langskwam was ik verkocht”, lacht hij. “Het gevoel was direct goed. Alles ging hier heel normaal en eerlijk. Ik heb nooit spijt gehad van die keuze en me hier altijd op mijn plek gevoeld.”


Gerard Hoevenaars 

Gedurende de jaren is er wel het nodige veranderd. Zowel binnen Van de Graft, als de werkzaamheden. “Tegenwoordig is het dossier erg belangrijk en moet je veel meer vastleggen, maar gelukkig is er ook veel geautomatiseerd. Vroeger moest je de rapporten nog zelf typen en tellen, maar die tijd is gelukkig al lang achter de rug. Dat is allemaal een stuk makkelijker geworden”, blikt hij terug. “Toen ik begon waren er nog geen 30 werknemers bij Van de Graft, momenteel zitten we op zo’n 75. Ieder jaar groeit dat aantal gestaag mee. De meeste relaties komen bij ons binnen via mond-tot-mond, dat is eigenlijk de beste reclame die je kan hebben als bedrijf.”

“Het gevoel was direct goed”

Volgens Gerard is Van de Graft heel erg betrokken met de klanten en maakt de afwisseling het werk erg leuk. “We hebben een full-service kantoor met accountants, fiscalisten, relatiebeheerders, loonadviseurs, juristen en assistenten. De grootte van het kantoor is precies goed. Als we groter zouden worden zou het wat onpersoonlijker worden en kleinere kantoren hebben niet alle expertises in huis. Voor heel veel klanten is onze grootte dus ideaal. De omgang met onze klanten is ook heel prettig en gelukkig hebben we daarin weinig verloop. Dat wil denk ik wel zeggen dat ze tevreden zijn.”

Gerard is woonachtig in Gemert, getrouwd met Angeline en heeft met Kelly en Krissy twee bonuskinderen. Hij houdt van tennissen, hardlopen en auto’s, maar gaat ook graag naar zijn werk toe. “De collegialiteit is hier erg goed. Ik heb een redelijk vast team waarin mensen elkaar helpen en je bij elkaar binnen kan lopen wanneer je wil. Op 1 september was ik 25 jaar werkzaam bij Van de Graft. Alles was versierd en de collega’s kwamen me feliciteren met het jubileum. Op 8 september hebben we dit met een borrel nogmaals dunnetjes overgedaan”, besluit Gerard, die er nog niet aan denkt om te stoppen. “Ik ben 62 jaar en zit in de winter van mijn werkzame leven. Maar zolang ik het leuk vind blijf ik het doen.”