Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

‘Voor jezelf die uitdaging zoeken’

Zakelijk advertorial

Van de Graft accountants & belastingadviseurs is al 45 jaar jouw adviseur op het gebied van financiële en salarisadministratie, fiscaal en juridisch advies en belastingaangiften. Maar Van de Graft is veel meer. Het wel en wee in Laarbeek gaat Van de Graft nauw aan het hart. De mensen die er werken zijn maatschappelijk betrokken. Vandaar ook dat je de medewerkers niet alleen op kantoor ziet, maar ook ‘gewoon’ als ze zich inzetten voor anderen of simpelweg ergens een handje toesteken. In deze serie maak je nader kennis met de mensen die Van de Graft, Van de Graft maken. Deze keer: Twan Valentijn.

Zie je Twan Valentijn niet op kantoor bij Van de Graft, dan zie je hem wel op de padelbaan bij ’t Slotje of met zijn gezin in de Dorpstuin in Beek en Donk. Twan is het type ‘ondernemend’ en trekt er naast zijn werkzaamheden bij Van de Graft graag op uit. “Ik ben er niet de persoon voor om op de bank te gaan zitten.”

Twan is 34 jaar en werkt inmiddels alweer 13,5 jaar bij Van de Graft accountants & belastingadviseurs. “Lange tijd ben ik de jongste werknemer geweest”, vertelt Twan lachend. Als jong broekie kwam hij bij Van de Graft te werken. “Ik had het MBO gedaan en was er niet het type voor om nog eens vier jaar naar school te gaan. Ik had toen al een druk sociaal leven en natuurlijk moet er dan ook geld binnenkomen. Ik zag een advertentie, Van de Graft zocht een loonadministrateur. Ik heb altijd affiniteit met cijfers gehad en ben daarom hier maar eens binnengestapt.” 

Binnenstappen om nooit meer weg te gaan. Want spijt van zijn keuze om aan de slag te gaan bij Van de Graft heeft Twan nooit gehad. “De eerste drie, vier jaar die ik bij Van de Graft werkte heb ik alleen functiegerichte opleidingen gevolgd die mij verbreding en verdieping in het vakgebied hebben gegeven. Ik haalde diverse opleidingen en cursussen waardoor ik nu Payroll Professional ben.” Het pad dat Twan tot op de dag van vandaag bewandelt bij Van de Graft, laat zien dat medewerkers binnen het bedrijf de kans krijgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Als loonadviseur heb je je eigen klantenportefeuille en sta je die klanten van A tot Z bij. Je deelt je werk op je eigen manier in en dat biedt enorm veel vrijheden. Daarnaast krijg je hier kansen om door te leren, jezelf te ontwikkelen. Ze staan hier voor alles open en dat zorgt voor een geweldige, informele werksfeer. Ik zie mijn bazen ook niet als baas, maar als collega. Er wordt ook echt meegedacht met de werknemer. Toen mijn kinderen werden geboren, ben ik vier dagen gaan werken. Vier keer negen uur. Dat was mogelijk. Ik woon in Beek en Donk en als er qua school voor de kinderen iets geregeld moet worden, dan is dat mogelijk.” 

Kinderen, ze zijn al even genoemd door Twan. Hij en zijn vriendin Hilde zijn ouders van Pip en Fien. Een druk gezinsleven, een drukke baan. Twan houdt ervan. Stilzitten is namelijk niet zijn ding. Padel is daarnaast dan ook een grote hobby en uitlaatklep voor hem. “Dan kan ik echt even mijn hoofd leeg maken. Ik heb vroeger getennist en daarvoor ook aan handbal gedaan. Maar in padellen kan ik echt mijn ei kwijt”, vertelt Twan als hij helemaal enthousiast wordt. “Ik doe het vrij fanatiek en wil er ook echt beter in worden en probeer het toch wel minimaal twee keer in de week te doen. Het is snel en dynamisch. Ik speel zowel competitie als met vrienden. Het mooie is dat je voor jezelf die uitdaging zoekt.” Die uitdaging heeft hij dus niet alleen bij Van de Graft accountants & belastingadviseurs gevonden, maar ook in zijn gezinsleven en op de padelbaan.

Afbeelding