VV Mariahout wint tegen EMK

Sport

Mariahout - VV Mariahout ging afgelopen zondag in Nuenen Eeneind op bezoek bij EMK. EMK was met 3 punten de rode lantaarndrager. Mariahout wist de wedstrijd met 1-3 te winnen.

VV Mariahout kwam fel uit de startblokken en dit resulteerde binnen 10 minuten al in vier grote kansen. In de 2e minuut wist de 54-jarige doelman van EMK de bal uit de rechterbovenhoek te boksen na een geplaatst schot van Tim Barten. Uit de daaropvolgende corner probeerde David van Rossum de doelman in dezelfde hoek te verschalken, maar wederom wist de doelman knap redding te brengen. Enkele minuten later kwam Tim Barten een teenlengte te kort om de voorzet van David van Rossum tot doelpunt te bekronen. In de 9e minuut had de doelman van EMK wederom antwoord op een schot van Tim Barten. Daarna verslapte het spel van VV Mariahout en werd het een rommelige wedstrijd zonder grote kansen aan beide zijden. In de 28e minuut viel uit het niets een doelpunt voor EMK: een voorzet van links werd vanaf de achterlijn weer terug in de doelmond gebracht en door de vrijstaande Daan van de Ven ingeschoten: 1-0. Beide ploegen wisten hierna in de eerste helft niet meer tot grote kansen te komen.

Na een donderspeech van trainer Freddy Vermeulen in de rust was VV Mariahout in de 2e helft weer wat feller. Een kopbal van Freek Habraken werd door de doelman met moeite tot corner verwerkt. In de 55e minuut wist de doelman van EMK wederom knap redding te brengen op een van richting veranderde vrije trap van Tim Barten. In de 61e minuut wist Chiel van Wanrooij de doelman wel te verschalken door een voorzet van Rob Wagemans via de binnenkant van de paal in te tikken: 1-1. In de daarop volgende aanval werd David van Rossum binnen het strafschopgebied gevloerd. De daaruit voortvloeiende penalty werd door Tim Barten binnengeschoten: 1-2. EMK probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar een schot van grote afstand ging net over. Aan de andere kant was het wederom Mariahout die wist te scoren. Een gevaarlijke voorzet van links werd met moeite door de doelman gered, maar Tim Barten plaatste de bal uit de rebound in het doel: 1-3. In de laatste minuut de grootste kans voor EMK, maar Tom Hagelaars tikte de bal stijlvol uit de linkerbovenhoek.

Aanstaande zondag 27 maart speelt VV Mariahout om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen VV Acht.