Belangrijke punten voor Flamingo’s

Mariahout - De wedstrijd tussen Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, en DSV 1 werd op zondag 29 gespeeld. De meiden van Flamingo’s wisten dat ze punten moesten gaan pakken om nog in de race te blijven voor klassebehoud.

Het eerste doelpunt kwam uit handen van Neeltje Berkvens, zij scoorde een omdraaibal. Een minuut later wist Rosa Maas een afstandsschot te maken. Daarna scoorde Sanne Scheepers een wegtrekbal achter de korf. Een hele fijne start voor Flamingo’s. Helaas wist DSV daarna ook drie keer te scoren en zo stond de score weer op gelijke hoogte. DSV werd behoorlijk fysiek vanaf dat moment, dat werd ook gecoacht vanaf de kant. Sanne Scheepers had ook een fysieke dame tegen, maar wist dit goed te benutten. Zij kreeg een strafworp mee en wist deze te scoren. Zo ging Flamingo’s met een 4-3 voorsprong de kleedkamers in.

Na de rust scoorde Jente Boudewijns het eerste doelpunt, dat was een mooi afstandsschot. Jammer genoeg lukte het DSV daarna weer om weer een gelijke stand te maken. DSV maakte weer een fysieke overtreding, daardoor kreeg Flamingo’s een vrije worp en ook deze wist Sanne Scheepers te benutten. Even later scoorde Elja Maas een afstandsschot en zo stond Flamingo’s weer op de redelijk veilige voorsprong van twee doelpunten. DSV wist nog een keer te scoren, maar het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van Vera Leenders namens Flamingo’s. Flamingo’s wist te winnen en daardoor bleven de twee punten in Mariahout.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde op zondagochtend tegen Korloo 2. Helaas lukte het hen niet om te winnen. Flamingo’s verloor met 3-4.

De volgende wedstrijden worden gespeeld op zondag 12 juni. Flamingo’s 2 speelt om 10.15 uur tegen Prinses Irene 4 in Mariahout. Flamingo’s 1 speelt om 12.30 uur een hele spannende wedstrijd tegen Corridor 1. Flamingo’s moet ook in deze wedstrijd de punten zien te halen en daarbij is steun van het publiek heel wenselijk. Komen jullie ook allemaal kijken?