William Swinkels
William Swinkels

Lieshoutse kampioenschap in nieuwe opzet geslaagd bij HSV ‘t Sluisje

Sport Sport

Lieshout - Met nieuwe leden in de wedstrijdcommissie komen er ook nieuwe ideeën. Nu niet in drie wedstrijden, maar op één dag met een ochtend- en een middagsessie vond het Lieshoutse kampioenschap plaats.

In de nieuwe opzet van het Lieshoutse kampioenschap voorspelde de auteur van deze stukjes dat de winnaar wel meer dan 50 kg kon vangen, wat ook gebeurde. Niet dat de auteur de behoefde voelt om de opvolger van Jomanda te worden, maar het is mooi als het gebeurt. Maar wat waren de verschillen groot over de dag genomen. Terwijl de winnaar ruim 50 kg aantikte waren er ook die na een dag zweten slechts één vis hadden. De ochtend begon onder prima weersomstandigheden om 9.00 uur met het eerste gedeelte. 19 vissers bleek aan het eind van de dag goed voor ruim 485 kg. De latere winnaar ging voortvarend van start. Regelmatig schoot zijn stiek uit de hengel, wat betekent dat er zich weer een vis aandiende. Ruim 43 kg ving hij waarbij hij zijn concurrenten al op ruime achterstand zette. 

Tussen de wedstrijden werd er een lunch verzorgd, maar als je denkt dat in zo’n natuurgebied het een biologisch lunch werd had het mis. Het werd een ouderwetse frietkar wat met smaak werd verorberd. Kon de leider in de tweede sessie nog bedreigd worden? Het antwoord was ‘nee’. Alhoewel hij aannemelijk minder ving kwam zijn eerste plaats niet in gevaar. Conclusie was op het einde van de dag dat het voor herhaling vatbaar is, maar het ook een lange zit van in totaal zes uur was. De nazit vergoede gelukkig veel.

Uitslag
1. William Swinkels - 57,290 kg ( zie foto)
2. Leon van Turnhout - 41,620 kg
3. Marinus Smits - 41,460 kg