Afbeelding

Grote verrassing bij 3e zomeravondcompetitie HSV ‘t Sluisje

Sport Sport

Lieshout - Als je een competitie een naam geeft, dan hoop je dat het weer dat ook bevestigt. Een betere naam kon deze wedstrijd niet krijgen, want het was een prachtige zomeravond. En de winnaar kwam uit de lucht vallen.

Maar eerst moet de auteur van dit stukje diep door het stof. Als hij van de wedstrijdcommissie de uitslag krijgt is het in het normale leven zo dat je dat ook overneemt. Nou ken je wel het gezegde ‘wie schrijft die blijft’, maar dat gaat niet op voor de auteur want die viste niet mee. Maar was het niet een bekende Amsterdammer die zei ‘elk nadeel heeft een voordeel’, en dat is dat DeMooiLaarbeekKrant veel gelezen wordt en je dan overstelpt wordt, in een vriendelijke sfeer, of je het wil aanpassen. Met het Lieshoutse kampioenschap is Marinus Smits tweede geworden in plaats van derde en Leon van Turnhout derde inplaats van tweede. 

Wedstrijden worden alleen maar leuker als er iets gebeurt waar niemand op rekent. De uiteindelijke winnaar die zelden aan wedstrijden meedoet begon spectaculair door in het begin meteen een karper te vangen van 11,3 kg. Dan is het even stil op de vijver. De vis begint de laatste tijd aardig in gewicht toe te nemen. Veel hadden maar twee vissen gevangen, maar hadden toch 7 á 8 kg. Dit keer was er een grote middenmoot. In plaats 8 tot en met 18 zat maar anderhalve kilo verschil. Van de 20 vissers staat er ook altijd één op de laatste plaats en dat was Jan Swinkels (zie foto) met een baarsje van ruim 20 gram.

Uitslag
1. Bart Biemans: 34,68 kg
2. Jan Zwanenberg 24,22 kg
3. Nick Frenssen 24 kg

De volgende wedstrijd is op 29 juni.