Fenne Gussenhoven
Fenne Gussenhoven

Open Jeugdtoernooi ’t Slotje 2022 goes Safari succesvol voor eigen jeugd

Sport Sport

Beek en Donk - Vorige week was bij ‘t Slotje voor de tweede keer het open jeugd toernooi met meer dan 150 inschrijvingen volgens het nieuwe format. Hierbij krijgen alle spelers een eerlijke kans om zijn of haar wedstrijd te winnen tegen gelijkwaardig niveau. In totaal waren er 189 wedstrijden afwerkt.

Op de finaledag waren er meer dan 33 wedstrijden, waarbij gestreden werd om de 1e, 2e en 3de plaats en winst in de verliezersronde. Veel spelers van ‘t Slotje behaalden mooie ereplaatsen. Zo wist Sebas van Hout derde te worden bij jongensenkel groen 2 en Fenne Gussenhoven tweede bij de meisjes groen 2. In groen 1 wist Karel Jeurgens vierde te worden. 

Bij JE12 was Fedde derde geworden door teamgenootje Rick van Dijk te verslaan in twee sets. Ella Weekamp wist bij de ME12 de titel binnen te slepen tegen Dila Brakkee in drie sets. Deze wedstrijd had alles in zich. Er werd meer dan drie uur gestreden om elk punt. Tess Berkers werd hier mooi derde door Fleur van de Goor te verslaan.

Bij de meisjes t/m 14 was het Anna de Leest, die in de finale, haar dubbelmaatje Ella Gussenhoven te verslaan. Samen wonnen ze de dubbel tegen Rive van Bokhoven en Noa Verhoeven na twee keer 2-5 achter te hebben gestaan. Rive van Bokhoven werd mooi derde in de singel door de tweede geplaatste Anna van der Laak aan de kant te zetten. 

Beau van de Berg wist bij t/m 14 jaar een eervolle vierde plaats te halen in een heel sterk deelnemersveld. Wel wist hij in de JD14 samen met Tom Brals te winnen en de beker mee naar huis te nemen. Bij de MD14 waren het Luca Verhoeven en Fleur van de Goor, die met het zilver genoegen te nemen.

Bij de categorie t/m 18 hadden Teun Jongmans en Marit Flipsen namens t Slotje de titel binnen gehaald. Daarvoor moest Marit wel teamgenootje Senna Willemsen verslaan.

Kortom; het was een mooie week en het werd perfect afgesloten met een prijsuitreiking en een loterij voor alle aanwezigen. Hopelijk mogen ze volgend jaar weer zo’n mooi deelnemersveld verwachten van spelers uit Laarbeek, maar zeker ook uit Gemert en Erp.