VV Mariahout verliest eerste bekerwedstijd tegen SCMH

Mariahout - Na een korte voorbereiding speelde VV Mariahout haar eerste bekerwedstrijd van seizoen 2022/2023 tegen SCMH uit Mariaheide. Mariahout was sterker, maar zag na 90 minuten SCMH met een 2-3 voorsprong het veld verlaten.

SCMH begon sterk aan de wedstrijd, maar in de 9e minuut kwam VV Mariahout op voorsprong. Huib van Zutphen kopte de bal uit een corner naar Sander Scheepers, die de bal met het hoofd tegen de touwen werkte: 1-0. De volgende kans voor Mariahout was voor Stijn van den Heuvel, maar zijn inzet uit een voorzet van Tim Barten belandde naast het doel. In de 26e minuut de eerste kans voor SCMH: de bal werd uit een corner terug gelegd op Thijs Kanters, maar zijn schot ging naast. Enkele minuten later draaide Dennis Veldpaus zich knap vrij uit een voorzet van Tom van Hoof, maar zijn inzet ging net naast. Vijf minuten voor de rust een prachtige aanval van VV Mariahout, eindigend met een voorzet van Haike van der Burgt op Luciano Deben die de bal achter zijn standbeen inschoot. Doelman Dave van Doorn wist echter met een knappe redding zijn doel schoon te houden. In de laatste minuut voor rust ging Stijn van den Heuvel sterk door op rechts en bracht Tim Barten in stelling die de bal over schoot.

SCMH kwam na de rust sterker uit de startblokken, wat in het eerste deel van de tweede helft resulteerde in een meer gelijkwaardige wedstrijd. De gelijkmaker viel onverwacht, een afstandsschot van Thijs Kanters verdween over doelman Tom Hagelaars in het doel: 1-1. De volgende kans was voor invaller Freek Habraken, maar doelman van Doorn wist redding te brengen door zich vol overgave voor de bal te werpen. In de 61e minuut kreeg SCMH een vrije trap aan de linkerzijlijn. Het was wederom Thijs Kanters die de bal via de onderkant van de lat in het doel schoot: 1-2. Tien minuten later veroverde Tom van Hoof de bal op het middenveld en stuurde Haike van der Burgt diep op links. Zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengeschoven door Stijn van den Heuvel: 2-2. Enkele minuten later zette Freek Habraken Tim Barten vrij voor de goal, maar de inzet van Tim verdween ruim naast het doel. Mariahout leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar na balverlies op het middenveld wist Roel Bekkers SCMH uit de counter op voorsprong te zetten: 2-3. Mariahout zette SCMH verder onder druk, maar schoten van Huib van Zutphen (naast) en Chiel van Wanrooij (redding keeper) troffen geen doel. In de voorlaatste minuut leek VV Mariahout door Huib van Zutphen alsnog op gelijke hoogte te komen, maar het was wederom doelman Dave van Doorn die met een katachtige reflex een doelpunt wist te voorkomen. Eindstand 2-3.

Volgende week speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen Boerdonk, aanvang 14.30 uur.