Afbeelding

Lastige wedstrijd voor Flamingo’s

Sport Sport

Mariahout - De seniorenteams van Flamingo’s speelden op zondag 11 september weer haar eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen. Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, trad aan tegen Bladella 1. Op het zonovergoten sportpark in Mariahout startte de wedstrijd.

Sanne Scheepers wist zichzelf te belonen op haar verjaardag door in haar tweede aanval van de wedstrijd meteen te scoren. Dit gaf Flamingo’s meteen kracht om fanatiek de wedstrijd te gaan spelen. Jammer genoeg volgden daarna verschillende doelpunten aan de kant van Bladella. Zij wisten de kansen die ze kregen rondom de paal goed te benutten en daardoor wisten ze een voorsprong te pakken van 1-5. Flamingo’s wist ook wel kansen te creëren, maar het lukte niet deze ook te benutten. Nadat er weer een aanval was geweest van Flamingo’s wilde Bladella de bal richting hun aanval brengen. Fieke van den Heuvel wist deze bal te veroveren en stond daardoor helemaal vrij, deze kans wist ze te benutten. Meteen daarna lukte het Bladella ook om te scoren en zo werd de ruststand 2-6.

Na de rust breidde Bladella haar voorsprong vrijwel meteen uit. Eerst scoorde ze vanuit een flinke afstand en daarna werd er een strafworp benut. Zo was de tussenstand 2-8. Flamingo’s miste op dit punt in de wedstrijd wat vechtlust om weer door te pakken en zelf ook weer te gaan scoren. Rosa Maas lukte dit wel en zij scoorde zelfs twee keer binnen de minuut. Dit was echt een oppepper voor het team van Flamingo’s. Ook de vele supporters merkten dit en gaven de meiden weer net dat beetje extra aanmoediging. Helaas mocht dat niet baten en wist het ervaren team van Bladella nog driemaal te scoren. De wedstrijd, waaruit veel geleerd kan worden, eindigde in een 4-11 nederlaag.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde tegen VMS’21 3 in Schijndel. Jammer genoeg lukte het hen ook niet om de twee punten te veroveren en mee naar Mariahout te nemen. Zij verloren met 8-5. Op zondag 18 september speelt Flamingo’s 2 om 10.45 uur tegen KVS’17 2 in Mariahout. Flamingo’s 1 moet wat langer rijden. Zij spelen om 12.30 uur tegen Oxalis 1 in Hegelsom.