De kampioenen werden bedolven met mooie woorden én bloemen!
De kampioenen werden bedolven met mooie woorden én bloemen!

Kampioenen Badminton Club Lieshout gehuldigd

Sport Sport

Lieshout - Met een heuse huldiging is het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout in het zonnetje gezet door de gemeente Lieshout. Vanwege hun prestatie om het Nederlands Kampioenschap te behalen voor clubteams werd het team uitgebreid gefêteerd. Niet alleen kreeg de vereniging een donatie van de gemeente; ook de individuele spelers werden één-voor-één gefeliciteerd en ook zij werden goed bedacht.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels heeft het afgelopen seizoen uitzonderlijk goed gepresteerd. Het team is in eerste instantie winnaar geworden van de reguliere competitie. In de derde afdeling van de ‘heren, nylon-klasse’ hielden zij -vooral- concurrent Oirschot achter zich. Als winnaar van de afdeling mocht het team daarom tegen de winnaars van de andere afdelingen aantreden. In eerste instantie via een halve finale in Roermond en een uiteindelijke finale in Wijk-bij Duurstede. In die finale wisten ze beide tegenstanders van zich af te houden en mochten ze na afloop de gouden medailles in ontvangst nemen en zich dit jaar Nederlands kampioen noemen.

Gewonnen finalepartijen
Het team, dat bestaat uit Wouter van Vijfeijken, Christian Klumpers, Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden werd met open armen ontvangen door burgermeester Frank van de Meijden en (sport)wethouder Monica Slaets.

Programma
Woensdag 14 september, vanaf 18:30 uur; Rabobank Inloopdag (1), Jeugd.
Woensdag 14 september, vanaf 20:00 uur; Rabobank Inloopdag (1), Senioren