Tegenvaller voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 2 oktober tegen SVO 1 in Ooij. Na een lange autorit en een fijne warming-up werd er gestart aan de wedstrijd.

In de eerste minuten van de wedstrijd bleek dat beide ploegen erg gebrand waren op winst. SVO speelde fysiek en vocaal hard. Zij lieten duidelijk merken dat ze wilden winnen. De eerste drie doelpunten vielen dan ook aan de kant van SVO. Hoewel Flamingo’s niet veel kansen kreeg wist Noa Vereijken in de negentiende minuut een afstandsschot te scoren. SVO wist de kansen die zij kregen wel te benutten en daardoor nog tweemaal te scoren. Flamingo’s keek daardoor al tegen een 5-1 achterstand aan. Fieke van den Heuvel deed daarna iets terug te doen namens Flamingo’s, zij scoorde de 5-2. Het laatste doelpunt van de eerste helft viel aan de kant van SVO.

Na de rust ging SVO verder waar zij gebleven waren. Opnieuw werd er twee keer achter elkaar gescoord door de dames uit Ooij. Flamingo’s had veel moeite met de druk van SVO en daardoor lukte het in de tweede helft ook niet om goede kansen te creëren. Verdedigend had Flamingo’s het de tweede helft wel beter op orde en daardoor lukte het SVO ook niet meer om veel ballen te schieten. In de eenentwintigste minuut scoorde Neeltje Berkvens wel nog een afstandsschot. Het laatste doelpunt was een strafworp voor SVO. Deze wisten zij te benutten en daardoor eindigde de wedstrijd in 9-3.

Zondag 9 oktober speelt Flamingo’s 1 om 12.30 uur tegen de nummer een uit de poule, Heumen 1. Net als de wedstrijd van Flamingo’s 2 wordt deze gespeeld op sportpark de Heibunders in Mariahout. Flamingo’s 2 speelt om 10.45 uur tegen Altior 5.