Luciano Deben (links) en Stijn van den Heuvel.

VV Mariahout deelt punten met Nijnsel in een zinderende derby

Mariahout - In een échte derby vol strijd, doelpunten, overtredingen én een scheidsrechterlijke dwaling wist Mariahout slechts één puntje te pakken.

In de beginfase was goed te merken dat Nijnsel, spelend op het voor hen vertrouwd kunstgrasveld, beter omging met die omstandigheden. De uitstekend in vorm verkerende doelman van Mariahout, Tom Hagelaars, moest al na vier minuten vol aan de bak. Een inzet van spits Hulsen van Nijnsel werd door Tom via de lat over het doel gewerkt. Een goed uitgevoerde counter van Mariahout leidde tot een grote kans voor schaduwspits Stijn van den Heuvel, maar zijn te gehaast uitgevoerde doelpoging ging over. Nijnsel speelde fysiek en met veel lange ballen, waar Mariahout moeite mee had, maar won ook vaak de bal die tussen de linies viel. Corners en vrije trappen werden zowel door spits Hulsen als linkerspits De Haan steeds erg scherp voor het doel gelegd en dat leidde tot bizarre momenten, waarbij Mariahout van geluk mocht spreken dat ze niet op achterstand kwamen. Nijnsel trof verschillende keren paal en lat, maar de 0-0 bleef op het scorebord staan.

In de tweede helft kwam Mariahout uitstekend uit de startblokken. Binnen twee minuten had rechtervleugelverdediger David van Rossum twee perfecte voorzetten. Zijn eerste voorzet werd goed ingeschoten door Tim Barten maar trof geen doel. Zijn tweede voorzet werd perfect afgewerkt door Dennis Veldpaus: 0-1. Mariahout bleef goed spelen, maar toch kwam Nijnsel op gelijke hoogte. De scheidsrechter, die in de eerste helft goed floot, nam in de tweede helft enkele beslissingen die leidde tot veel verbazing en boosheid van Mariahout-zijde. Tot twee keer toe liet hij de grensrechter van Mariahout, Jorlan van Hoof, staan zónder zelf te kunnen beoordelen of er sprake was van buitenspel. Nijnsel scoorde hieruit de gelijkmaker. Grensrechter van Hoof wilde graag zijn beoordeling toelichten, maar de scheidsrechter nam hiervoor niet de tijd, waarna Jorlan de vlag overdroeg aan assistent-trainer Edwin Maas. Mariahout reageerde op de enige juiste manier en kwam weer op voorsprong. Uitgerekend de zoon van Jorlan, Joep van Hoof, schoot een vrije trap strak in de kruising: 1-2. Nijnsel ging steeds meer risico nemen, maar de kansen waren voor Mariahout. Keeper Dortmans redde twee keer knap op inzetten van Tim Barten en Stijn van den Heuvel. Mariahout leek de drie punten mee naar huis te kunnen nemen, maar in de allerlaatste minuut, ver in blessuretijd, viel uit een scrimmage dan toch de gelijkmaker: 2-2.

Gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd een terechte uitslag. De puntendeling voelde wel zuur voor Mariahout, die na een matige eerste helft op basis van het vertoonde spel in de tweede helft én de discutabele buitenspelgoal het gevoel had twee punten te hebben verloren. Aanstaande zondag speelt Mariahout de thuiswedstrijd tegen Irene, aanvang 14.00 uur.