Tim Barten.
Tim Barten. Foto: archief

VV Mariahout wint in slotfase van Boerdonk

Mariahout - Voor de tweede bekerwedstrijd moest VV Mariahout in Boerdonk aantreden tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Nog voordat de spelers van Mariahout wisten dat de wedstrijd was begonnen keken ze al tegen een achterstand aan. De gehele verdediging verzuimde in te grijpen, waardoor spits Tim van Alphen alleen op de goal kon afgaan en eenvoudig kon scoren: 1-0. Enkele minuten later de eerste kans voor Mariahout, maar het lobje van Stijn van den Heuvel belandde naast het doel. Mariahout kwam toch snel op gelijke hoogte: Noah van Rossum verlengde de bal met het hoofd, waardoor Tim Barten vrij voor de doelman de bal beheerst in het doel schoof: 1-1. Mariahout speelde onnauwkeurig en leed veel onnodig balverlies. In de 15e minuut stond de verdediging niet goed opgesteld na balverlies en kon wederom Tim van Alphen alleen op doelman Hagelaars afgaan. De spits liet dit buitenkansje niet onbenut en schoof beheerst de 2-1 binnen. 10 Minuten later leek Boerdonk na balverlies van Mariahout op het middenveld weer te scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase van de eerste helft kreeg Mariahout nog enkele kleine kansjes, maar een schot van Niels Vissers en een vrije trap van Tim Barten gingen beide over.

Na een donderspeech van trainer Freddy Vermeulen kwam VV Mariahout in de tweede helft feller uit de startblokken. Dit resulteerde binnen vijf minuten in twee grote kansen. Doelman Mitch Meulensteen bracht redding op een schot van Stijn van den Heuvel. Een inzet van Niels Vissers was de doelman te machtig, maar werd door een speler van de doellijn gehaald. Bij deze aanval raakte doelman Meulensteen door een ongelukkige botsing geblesseerd aan het hoofd en moest de wedstrijd staken. Na vijftien minuten ging Tim Barten een een-tweetje aan met Dennis Veldpaus en scoorde de gelijkmaker: 2–2. Mariahout kreeg meer kansen, maar Boerdonk bleef stug verdedigen. Een goal van Dennis Veldpaus werd wegens buitenspel afgekeurd en een kopbal van Tim Barten uit een voorzet van Haike van der Burgt werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Boerdonk leek een gelijkspel over de streep te trekken, maar in de laatste tien minuten wist Mariahout toch nog twee keer te scoren. Het was Stijn van den Heuvel die met twee schoten in de lange hoek de wedstrijd wist te beslissen: 2-4.

Volgende week speelt Mariahout de laatste bekerweedstrijd thuis tegen ASV’33, aanvang 14.30 uur.