Hectiek voor het doel van MVC; Ruben van Hoof (l) en Lex Hollanders (4) willen scoren.

Gemakkelijke winst ELI

Lieshout -  Een goed spelend ELI heeft een eenvoudige overwinning geboekt tegen MVC. Na een 0-4 ruststand werd de eindstand 0-6. Hierdoor heeft ELI na twee wedstrijden een riant doelsaldo van 10-0.

Onder een fraai zonnetje kwam ELI na 9 minuten op 0-1. Het was Ruben van Hoof, die goed voorbereidend werk van Aaron Hurkx en Jaccy van den Enden afrondde. Hierna was het Jeremy Raaijmakers, die twee keer dichtbij een treffer was. In de 21e minuut werd het overwicht van ELI uitgedrukt in de 0-2. Het was aanvoerder Coen Brouwers, die een vrije trap van Raaijmakers omzette in een doelpunt. De ELI-spelers wisten elkaar gemakkelijk te vinden en de thuisclub was niet bij machte om hier veel tegenover te stellen. In de 34e minuut was het Jeremy Raaijmakers, die de bal uit een vrije trap rechtstreeks in het net liet belanden, 0-3. Kort voor rust was het Heesakkers, die voor de eerste keer voor enig gevaar voor het doel van Erik Swinkels zorgde. De mooiste treffer viel juist voor rust. Uit een heel fraaie, snelle combinatie was het Niels den Bol, die de bal hoog tegen de touwen schoot, 0-4.

Direct na de pauze was het Coen Brouwers, die de MVC-keeper passeerde en zijn tweede treffer liet aantekenen, 0-5. Direct hierna was het Manders, die met zijn geplaatste kopbal Erik Swinkels tot zijn eerste redding dwong. Hierna wisselden beide teams een aantal spelers, maar het spelbeeld veranderde niet echt wezenlijk. ELI bleef de betere ploeg, maar wist minder doelkansen te creëren. Tien minuten voor tijd was het Jaccy van den Enden, die een mooie aanvalsopzet van Vincent Vinkenburg doeltreffend afrondde, 0-6.

Zondag ontvangt ELI op sportpark ’t Luijtelaar koploper Rood Wit ’62, dat met 4-1 wist te winnen van stadsgenoot HVV Helmond.