Bart Verstappen in duel; Ruben van Hoof (l) en Bart Verkuijlen (r) kijken toe.

ELI boekt overtuigende zege

Lieshout - ELI is de competitie goed begonnen met een duidelijke 4-0 winst tegen Milheezer Boys.

Al in de 2e minuut leek ELI op 1-0 te komen, maar de treffer van Ruben van Hoof werd op advies van de grensrechter afgekeurd. De in nieuwe shirtjes spelende thuisclub kreeg hierna enkele mogelijkheden. Zo schoot de behendige Jeremy Raaijmakers rakelings voorlangs. Na een kwartier miste de bezoekers via Niels Peters een goede kopkans. ELI bleef de bovenliggende partij en was via Ruben van Hoof en Jeremy Raaijmakers heel dreigend. De hardwerkende bezoekers wisten echter langere tijd een doelpunt te voorkomen. In de 38e minuut viel dan toch de openingstreffer door Jaccy van den Enden op aangeven van Jeremy Raaijmakers. Twee minuten later kwam de 2-0 op het scorebord door een treffer van Raaijmakers, nadat Van den Enden zijn inzet tegen de paal zag belanden. Kort voor rust had de gemakkelijk spelende Coen Brouwers de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij schoot net voorlangs.

Ook na rust had de thuisclub het betere van het spel. Lars Teuben zag zijn solo net niet met een doelpunt beloond worden en Ruben van Hoof kon een fraai vanuit de achterhoede opgezette combinatie juist niet afronden. In de 65e minuut viel dan toch het derde doelpunt. Jeremy Raaijmakers werd bij een actie binnen het beruchte gebied ten val gebracht. Aanvoerder Coen Brouwers benutte de toegekende strafschop feilloos, 3-0. Meteen daarna was Stijn Broeks dichtbij de 3-1, maar hij schoot in het zijnet. In de 79e minuut liet Maurice Vinkenburg, die tegelijk met zijn broer Vincent in de ploeg was gekomen, met een laag schot bij de tweede paal de 4-0 aantekenen. De bezoekers hadden hierna het geluk, dat de thuisclub een aantal uitgelezen kansen niet wist te benutten, zodat de eindstand 4-0 werd. Duidelijk is wel, dat het team van de nieuwe trainer Jeroen Vermaas de goede lijn van het voorjaar heeft kunnen vasthouden.

Zondag a.s. gaat ELI in De Mortel op bezoek bij MVC, dat beide competitieduels heeft verloren.