Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig.
Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig. Foto: RdR

Een en Twintig behoudt de koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - In een enerverend duel met titelconcurrent TTCV uit Veghel wist Een en Twintig ternauwernood een gelijkspel uit het vuur te slepen. Lang leek de avond voor Een en Twintig op rolletjes te verlopen, maar na een 4-1 voorsprong halfweg de wedstrijd keerde plots het tij. In vier opeenvolgende wedstrijden trokken de TTCV spelers enigszins onverwacht aan het langste eind. Peter van den Eijnde zorgde na een slepend gevecht met tegenstander Adrie Welten uiteindelijk toch nog voor een 5-5 gelijkspel. De titelstrijd in deze klasse blijft ongemeen spannend. Door het gelijke spel blijft Een en Twintig met 1 punt voorsprong lijstaanvoerder.

Het degradatiespook krijgt voor team 2 concrete vormen. Na (weer) een 2-8 nederlaag wordt nu de voorlaatste plaats bezet. Gezien de kwaliteiten die dit team in zich herbergt is de verwachting dat dit van tijdelijke aard zal zijn gerechtvaardigd. In de wedstrijd met Taveres uit Eindhoven raapten Stefan Hamelijnck en Jos Beniers elk één overwinning op. Silvain de Koning bleef puntloos.

Ook in de ontmoeting met Flash lieten de Een en Twintig-spelers Guido Graat, Gijs Oprijs en Bert Coolen van team 3 slechts kruimels achter voor hun tegenstanders. Na een ontmoeting waarin de Een en Twintig-spelers veelal een maatje te groot waren kon een 8-2 eindstand worden genoteerd. Een en Twintig blijft met deze uitslag kampioenskandidaat nummer 1.

In de thuiswedstrijd tegen het hogergeplaatste Veldhoven wist Een en Twintig 4 een verdiende 6-4 overwinning uit het vuur te slepen. Rolf Hendricksen was de man van de wedstrijd met drie persoonlijke overwinningen. Ton Paardekooper en Tim van Dalen zorgden voor de overige punten. Een enTwintig heeft zich met dit resultaat opgewerkt tot een degelijke middenmotor.

Een en Twintig 5 raakt ondanks alle inspanningen niet weg van de laatste plaats in haar klasse. Deze week liet Stiphout via een 3-7 uitslag merken de betere te zijn.Voor Een en Twintig was Tarek Abou Saada de meest waardevolle speler met twee overwinningen. Invaller Kevin Biemans droeg met één overwinning zijn steentje bij. Roel Beekmans bleef na een lange periode van inactiviteit niet geheel onverwacht puntloos.

Door een 4-6 overwinning bezet team 6 momenteel de tweede plaats in haar klasse. Jos de Gruyter, Hans Eekels en Jolanda Biemans hadden elk met twee persoonlijke overwinningen een gelijk aandeel in de score. Op 27 oktober ontvangt Een en Twintig koploper Never Despair uit den Bosch. Mocht Een en Twintig titelaspiraties koesteren dan geeft deze wedstrijd de uitgelezen mogelijkheid om hier vorm aan te geven.

Ondanks een 6-4 nederlaag kunnen de Een en Twintig spelers Petri Dovens, Chris Klingsporn en Shaun Marien van team 7 tevreden terugkijken. Tegen het hoger geplaatste Veldhoven werden diverse wedstrijden met een minimaal verschil verloren. Door dit resultaat heeft Een en Twintig afstand gedaan van de laatste plaats.