Afbeelding

TTV Een en Twintig verspeelt koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - Ondanks een 4-6 overwinning moest het vaandelteam van Een en Twintig een stapje terug doen op de ranglijst. Debet hieraan was de 9-1 overwinning van concurrent Veghel. In een spannende wedstrijd waarin de Een en Twintig spelers niet altijd naar vermogen wisten te presteren, kon de eerdere 7-3 thuisoverwinning niet herhaald worden.

Rowena de Haas bleef steken op één overwinning. Jordi Kivits en Peter van den Eijnde droegen met elk twee overwinningen en een overwinning in het dubbelspel hun steentje bij aan de totaalscore. Met nog vier wedstrijden te gaan en een achterstand van slechts twee punten ligt de weg naar een kampioenschap nog volledig open. Komende week kan in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Tios uit Tilburg een eerste stap worden gezet naar een herovering van de koppositie.

Team 3 blijft de fiere koploper. Ook Budel was niet bestand tegen de verenigde Beek en Donkse krachten. Nadat Budel aanvankelijk volledig werd overrompeld, na zeven wedstrijden stond er een 0-7 tussenstand op de borden, liet Een en Twintig de touwtjes een beetje vieren. Met een 2-8 eindscore blijft Een en Twintig op titelkoers. In Budel was Gijs Oprins de gevierde man met drie overwinningen. Guido Graat en Joost van Goch volgden hem met twee overwinningen op de voet. Wanneer Een en Twintig tegen haar enige serieuze belager Taveres aanstaande donderdag een goed resultaat neerzet lijkt het kampioenschap binnen handbereik.

Een en Twintig 4 zette in Geldrop een puike prestatie neer. Tegen de hoger geklasseerde tegenstander wisten Rolf Hendricksen, Tim van Dalen en Ton Paardekoper een 4-6 overwinning uit het vuur te slepen. Ook in deze wedstrijd ging Een en Twintig voortvarend van start. Na zeven wedstrijden stond een 1-6 tussenstand op het programma. Het kruit van de Een en Twintigspelers was hierna wel verspeeld. Door dit resultaat heeft Een en Twintig een grote stap gezet op weg naar klasse behoud.

Team 6 wist tegen koploper Never Despair een verdiend 5-5 gelijkspel af te dwingen. Jos de Gruyter, Hans Eekels en Kevin Biemans hadden in diverse wedstrijden zelfs kans op meer. Met dit resultaat heeft Een en Twintig zich stevig op de tweede plaats genesteld.

Team 7 kwam tegen het geroutineerde MTTV uit Mierlo net wat te kort. Een 3-7 nederlaag was dan ook een logisch resultaat. De vele trainingsuren van Shaun Marien betaalden zich ook in deze wedstrijd uit. Met twee overwinningen was hij de dragende speler bij Een en Twintig. Jolanda Biemans toonde zich met één overwinning een waardig invalster. Wendy van Deursen kwam in al haar wedstrijden nog net iets te kort om het haar tegenstanders serieus moeilijk te maken. Een en Twintig blijft door deze nederlaag beslag leggen op de laatste plaats in haar klasse.

Team 2 en 5 kwamen deze week niet in actie.