Eindelijk 4-0 winst voor Bedovo Dames 1

Beek en Donk - Gedurende de afgelopen seizoenen in de promotieklasse wist Van der Vliet Bedovo Dames 1 altijd wel haar setjes bij elkaar te sprokkelen. Overwinningen, en vooral die met 4-0, zijn echter schaars. Dit seizoen lijkt een positieve ommekeer. De Beek en Donkse volleybalsters wonnen afgelopen zaterdag voor de tweede maal dit seizoen en ditmaal zonder punten te morsen.

Vanwege corona werden de afgelopen seizoenen in de Nevobo-competitie bevroren. Voor het eerste damesteam van Bedovo een vloek en een zegen, want ondanks dat zij onderin de competitie eindigden mochten zij toch hun plek in de promotieklasse behouden. Vanwege de krappe bezetting en de nodige uitval, bleek de uitdagende promotieklasse voorheen vaak net te uitdagend. Ondanks dat in iedere wedstrijd kansen lagen, wisten de dames net te weinig punten bij elkaar te sprokkelen. Dit jaar volgt echter een herkansing en met aanwas van Amy Ket uit de jeugd en de terugkeer van Silke van Schijndel zijn Bedovo’s kansen groter dan ooit.

Afgelopen zaterdag stond er voor de dames een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegenstander Avance wist tot nu toe geen punten te pakken en een 4-0 overwinning zou dus een duidelijke afstand tot de hekkensluiter betekenen. Bedovo begon met pech. Twee speelsters vielen net voor de wedstrijd uit, wat de spanning deed oplopen. In de eerste set bleek echter al gauw dat Bedovo echt de sterkere partij was. Met hoge servicedruk wisten zij Avance zo onder druk te zetten dat veel ballen niet eens terug over het net kwamen. De klinkende 25-15 setwinst gaf hoop. De tweede set kende een soortgelijk verloop en exact dezelfde uitslag.
In de derde set wist Avance zich echter te herpakken. Ze speelden met meer lef en dat pakte in hun voordeel uit. Bedovo liet zich verrassen en het duurde even voordat de dames een antwoord vonden. Gelukkig kwam deze er. 25-20. Met deze 3e set was ook de wedstrijd binnen. Nu moest er enkel nog voor het bonuspunt gespeeld worden. Na twee wissels aan thuiszijde moest Van der Vliet Bedovo Dames 1 even haar draai vinden. Gedurende de set wisten zij hun vorm te herpakken. In de eindfase leek de wederopstanding net te laat te komen tot Lisa Ket aan service kwam. In een reeks van 7, serveerde zij Avance letterlijk en figuurlijk van het veld. En zo pakte Bedovo eindelijk die felbegeerde 4-0 overwinning en de vijf belangrijke bijbehorende punten.