Archieffoto: Bram Werdens
Archieffoto: Bram Werdens Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint uitwedstrijd tegen Eendracht’30 met 1-2

Beek en Donk - Voor de wedstrijd tegen Eendracht’30 reisde Sparta’25 afgelopen zondag naar Mook. In 1978 speelden beide verenigingen al eens een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Dat was ter gelegenheid van de opening van het sportpark in Mook. Dit keer was het een competitiewedstrijd en ging het dus om de punten.

De wedstrijd kwam traag op gang zonder noemenswaardige kansen in de openingsfase. De eerste grote kans was voor de gastheren toen de spits vanuit een dieptepass van achteruit vrij voor doelman Bram Werdens kwam te staan. De Beek en Donkse doelman wist echter het gevaar onschadelijk te maken. Even later kwam Sparta’25 op een 0-1 voorsprong. Rick van Heijnsbergen kon met de bal aan de voet van de rechterkant naar binnen komen en de bal in de verre hoek achter de Mookse doelman werken. Kort hierna werd Eendracht’30 gevaarlijk, maar het afstandsschot werd door Bram Werdens over de doellat getikt. Nog voor het half uur verdubbelde Sparta’25 de voorsprong. Nu was het Freek Schoones die met de bal aan de voet kon oprukken naar het doel. Hij scoorde de 0-2 door de bal door de benen van de doelman binnen te schieten. Tien minuten later was het opnieuw Freek Schoones die richting het doel van Eendracht’30 kon opstomen. Deze keer kon de Mookse doelman hem wel stuiten. Zo werd er met een 0-2 ruststand de kleedlokalen opgezocht.

Na rust duurde het niet lang voordat Eendracht’30 de stand tot 1-2 verkleinde. Daardoor maakte Sparta’25 het zich onnodige moeilijk. Gelukkig kwam Eendracht’30 niet meer tot scoren, al scheelde dat maar weinig. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was de thuisploeg nog heel dicht bij de gelijkmaker. Maar ‘man van de wedstrijd’ Bram Werdens werkte de bal met een wereldredding via de paal uit zijn goal. Zo gingen er drie punten mee naar Beek en Donk.

Door deze overwinning is Sparta’25 opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Zondag 27 november speelt Sparta’25 thuis tegen SSS’18 uit Overloon, aanvang 14.30 uur.